2021-2022 Του τραγουδιού το παραμύθι

Δυο ηθοποιοί με κοστούμια παλιάτσου και κούκλας και ο τίτλος της παράστασης Του τραγουδιού το παραμύθι

Categories :
Ετικέτες:

Δείτε τη νέα σελίδα παρουσίασης για το 2ο χρόνο παραστάσεων

Του τραγουδιού το παραμύθι – Θέατρο Άβατον – Κάθε Κυριακή, 12μμ, από 6/2
Ηλεκτρονική Αγορά Εισιτηρίων

Δείτε τη νέα σελίδα παρουσίασης για το 2ο χρόνο παραστάσεων

Μια κούκλα συναντά έναν παλιάτσο και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας.

Στο ταξίδι αυτό, μέσα από τα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν από διεθνή βραβεία έως βραβεία Νόμπελ και παγκόσμια αναγνώριση, τους ήρωες συνοδεύουν και οι μικροί θεατές, πότε ως πλάσματα της φύσης και πότε ως ναύτες.

Η παράστασή μας στοχεύει στην ανάδειξη της πλούσιας ποιητικής κληρονομιά μας, μέσα από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτης, Σεφέρης, κ.α.) όπως αυτοί έχουν μελοποιηθεί από σημαντικούς συνθέτες.

Δείτε τη νέα σελίδα παρουσίασης για το 2ο χρόνο παραστάσεων

Ταμπλώ Του τραγουδιού το παραμύθι
Του τραγουδιού το παραμύθι στο θέατρο Άβατον από 6/2 έως 17/4 Εισιτήρια Online

Ταυτότητα παράστασης:

Τίτλος: Του τραγουδιού το παραμύθι
Είδος: Συμμετοχικό θέατρο για παιδιά
Κείμενο: Τάκης Χρυσούλης
Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού
Μουσική Επιμέλεια – Ενορχήστρωση: Θοδωρής Μπρουτζάκης
Φωτογραφιες: Σίμος Εκιζόγλου
Παίζουν: Αλίκη Κατσαβού, Ιάσων Λαγουτάρης

Δυο ηθοποιοί με κοστούμια παλιάτσου και κούκλας
Φωτογραφία από την παράσταση “Του τραγουδιού το παραμύθι”

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος, Αγορά Εισιτηρίου online), 5€ (άνεργοι, πολύτεκνοι)
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή, 12:00
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι 118 54 (250μ. από τον σταθμό Μετρό «Κεραμεικός»), τηλέφωνο: 2103412689, e-mail: avatontheatre@gmail.com, Site: www.theatroavaton.gr Facebook page: www.facebook.com/avatontheater 
Πληροφορίες: Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου – Θεατρομάθεια, Τηλέφωνο: 2109025025, Site: www.theatromathia.gr, Facebook page: www.facebook.com/theatromathia, Instagram account: www.instagram.com/theatromathia

Γιατί ανεβάσαμε αυτό το έργο

Στη Θεατρομάθεια πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι η ελπίδα για ένα μέλλον καλύτερο και νοιώθουμε ότι μέσα από την τέχνη μας τους προσφέρουμε σημαντικά εφόδια. Το θέατρο βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τη δική τους μοναδική προσωπικότητα γιατί αποτελεί ένα ασφαλές πεδίο εξερεύνησης του εαυτού μας και του κόσμου που μας περιβάλλει.
Καθώς η πανδημία έκανε τη θλίψη και την πίκρα να περισσέψει, νοιώσαμε ότι είναι ανάγκη να αντλήσουμε δύναμη μέσα από την τέχνη και τη δημιουργία για να αναγνωρίσουμε την ομορφιά που μας περιβάλλει και την αξία να ζούμε και να ονειρευόμαστε. Η παράσταση συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά με το έργο “Του τραγουδιού το παραμύθι” του Τάκη Χρυσούλη κάνει ακριβώς αυτό, αναδεικνύει την ομορφιά που μας περιβάλλει μέσα από τα ωραιότερα μελοποιημένα ποιήματα.
Στον κήπο των παραμυθιών, μια κούκλα κι ένας παλιάτσος ανακαλύπτουν και ζωντανεύουν τις ιστορίες των τραγουδιών σημαντικών συνθετών σε στίχους σπουδαίων ποιητών όπως ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Γκάτσος, κ.α.
Έτσι τα παιδιά μέσα από τη ενεργό επί σκηνής συμμετοχή τους με κίνηση, τραγούδι, και αυτοσχεδιασμό, θα έρθουν σε επαφή με τον γλωσσικό πλούτο της ποίησης και θα νοιώσουν όλες τις λεπτές αποχρώσεις του ποιητικού λόγου, βιωματικά.
Πιστεύουμε ότι με την παράστασή μας συμβάλουμε στην προσπάθεια των παιδιών να δουν, να ερμηνεύσουν και να δεχτούν τον κόσμο γύρω τους. Μέσα από αυτήν θα δουν ότι το ταξίδι μας αυτό, στη ζωή και στο όνειρο, θέλει φαντασία, χαρά, συμμετοχή και ότι έχει περιθώριο για τις δικές τους επεμβάσεις και το δικό τους όραμα του κόσμου!

Η Αλίκη Κατσαβού μιλάει για την παράσταση και το θέατρο στο Artistic Podcast της Φαίης Οικονομίδη

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *