Δραματοποιήσεις Παραμυθιών

Το δώρο της παπλωματούς – Πολυχώρος Εκδόσεων Άγκυρα – 2007

Για εμάς στη Θεατρομάθεια το θέατρο είναι παιδαγωγικό εργαλείο! Έτσι εκτός από την δημιουργία πρωτότυπων θεατρικών έργων πολλές φορές έχουμε μέσα από δραματοποιήσεις ζωντανέψει γεγονότα, βιβλία, παραμύθια κι άλλες ιστορίες.

Γιατί η δραματοποίηση είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να μεταπλάσεις ένα κείμενο σε ζωντανή θεατρική πράξη. Πολλές μάλιστα φορές έχουμε αξιοποιήσει και την συμμετοχή του κοινού στις δραματοποιήσεις μας.

Συνεργασίες

Εκδόσεις Άγκυρα

Από το 2004 έως το 2012 και κατόπιν ξανά τη χρονιά 2019-2020 συνεργαστήκαμε με τον επιτυχημένο εκδοτικό οίκο σε μια σειρά δραματοποιήσεων από τα παραμύθια που έχουν εκδώσει: “Το δώρο της παπαλωματούς”, “Το ταξίδι της παπλωματούς”, “Ο εγωιστής γίγαντας”, “Πατάτες-Πατάτες”, “Μελωδιούπολη” και “Ευτυχία είναι ένα καρπούζι στο κεφάλι σου”

Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος

Το 2019 συνεργαστήκαμε με την “Όλυμπος” διασκευάζοντας δύο από τα παραμύθια που έχουν εκδώσει για την παιδική σειρά προιόντων με ήρωες τους Θεούς του Ολύμπου. Η δραματοποίηση με τίτλο “Σκανταλιές στου Ολύμπου τις πλαγιές” παρουσιάστηκε τα Χριστούγεννα του 2019 στα Τρίκαλα και το 2020 στο Θ.Βέμπο για φιλανθρωπικό σκοπό αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από το κοινό. Μέσα στην πανδημία κι αφού είχαν ακυρωθεί οι προγραμματισμένες παραστάσεις προχωρήσαμε σε μια νέα συνεργασία με την “Όλυμπος” ανοίγωντας ουσιαστικά κι ένα νέο δρόμο για την εταιρεία μας με online αφηγήσεις όλης της σειράς των 5 παραμυθιών της “Όλυμπος” από την Αλίκη Κατσαβού και τη μετάδοσή τους από το κανάλι της γαλακτοβιομηχανίας και από τον προσωπικό λογαριασμό instagram της Αλίκης Κατσαβού.

Άλλες δραματοποιήσεις

Σαν όνειρο στο κύμα – Παπαδιαμάντης

Καστροπολιτεία – Ι.Παλαιολόγος