Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά

Θέατρο στο Σχολείο (διάρκεια 70 λεπτά)

Η ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ δημιουργεί εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία θέατρο για παιδιά που με τη ζωντάνια, την πρωτοτυπία και τα παιδαγωγικά του μηνύματα έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Δημιουργήσαμε μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις μας ένα γλυκό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργία και του θεάτρου, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν όλους τους τομείς της θεατρικής τέχνης είτε διαλέγοντας την αγαπημένη τους ιστορία για να την επεξεργαστούμε θεατρικά ή διαλέγοντας μια από τις παρακάτω θεματικές:

  • ζούγκλα
  • διάστημα
  • κάτω από τη θάλασσα
  • το νησί του θησαυρού
  • ο γύρος του κόσμου
  • το παραμυθοδάσος

Μέσα από το παιχνίδι, επαγγελματίες καλλιτέχνες-παιδαγωγοί του θεάτρου για παιδιά, συνδυάζουν το θέατρο, τη μουσική, το χορό, την ορθοφωνία, το τραγούδι και τον αυτοσχεδιασμό με τη δημιουργική μάθηση και την ψυχαγωγία. Με αυτόν τον τρόπο, είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά αναδεικνύουν τις κλίσεις τους, ανοίγουν το δρόμο στη δημιουργικότητά τους, τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους και αυξάνουν την ικανότητα συγκέντρωσής τους. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μιας μαγικής μίνι παράστασης ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των παιδιών.

Μέρη προγράμματος

Κινήσου και Νιώσε – συνδυάζει το χορό, παιχνίδια ανταπόκρισης και ασκήσεις συντονισμού. Όλες αυτές οι δραστηριότητες στοχεύουν στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και σταθερότητας στην κίνηση. Τα παιδιά κερδίζουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη φυσική δραστηριότητα και βελτιώνουν τη στάση του σώματος.

Άκου, Μίλα και Τραγούδα – επικεντρώνεται στην εκμάθηση τραγουδιών και αστείων γλωσσοδετών. Η χιουμοριστική προσέγγιση στο κομμάτι αυτό είναι ιδανική για να τονώσει την αυτοπεποίθηση ακόμα και των πιο ντροπαλών παιδιών και να τους δώσει μια ευκαιρία για να λάμψουν. Ταυτόχρονα τα παιδιά αναπτύσσουν  τη λεκτική επικοινωνία και την συγκέντρωσή τους.

Φαντάσου και Δημιούργησε – εργαστήρι που βασίζεται στο θέατρο και περιλαμβάνει παιχνίδια ανάπτυξης της φαντασίας και εξερεύνησης χαρακτήρων, αυτοσχεδιασμού και παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση και αφηγηματικές τεχνικές. Μέσα από το παιχνίδι, οι ασκήσεις του εργαστηρίου αυξάνουν τη συγκέντρωση, τη φαντασία και την αντίληψη του παιδιού ενώ παράλληλα αναπτύσσουν  το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία.

Χρωμάτισε και κόλλησε – εργαστήρι εικαστικής δημιουργίας. Παιχνίδια με το χρώμα για να δημιουργήσουμε μόνοι μας το σκηνικό και τα κοστούμια της παράστασής μας.

Πληροφορίες: 6932434375

Saturated Blue Children's Theater Advertisement Poster