Θεατρομάθεια 2014-2015


Categories :
Στα 13 χρόνια λειτουργίας της Θεατρομάθειας ανέβηκαν περισσότερα από 25 έργα, έγιναν περισσότερες από 100 ραδιοφωνικές εκπομπές θεάτρου20 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Το ταλέντο τους δάνεισαν περισσότεροι από 100 ηθοποιοί καιτραγουδιστές10 σκηνοθέτες6 μουσικοί5 σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι.
Πάντοτε ανήσυχοι για τις νέες τάσεις και έτοιμοι να ρισκάρουμε για να δοκιμάσουμε τα όρια της θεατρικής τέχνης και της υποκριτικής. Πρωτοπορήσαμε στο συμμετοχικό θέατρο(participatory theatre) με παραστάσεις που  σέβονται  τα παιδιά και υπερπηδούν τα εμπόδια της ενήλικης σκέψης για να ανοίξουν νέους δρόμους στη φαντασία και τις αισθήσεις.
Στην καρδιά μας είναι πάντα η φιλοδοξία να μεταμορφώσουμε τον κόσμο σε αγάπη κι όνειρο και να κάνουμε να συμβούν απίστευτα πράγματα σε απίστευτα μέρη. 


Οι παραστάσεις της Θεατρομάθειας εμπνέουν, είναι ευφάνταστες, καινοτόμες, προάγουν τη δημιουργικότητα κι αποτελούν την τέλεια εισαγωγή στη μαγεία του θεάτρου.
Όπως μαρτυρούν οι εκπαιδευτικοί που εμπιστεύονται ξανά και ξανά τις παραγωγές μας, οι παραστάσεις μας δεν είναι μόνο μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για συσχέτιση με τη διδακτέα ύλη. Σε αυτό βοηθά και ο Φάκελος Εκπαιδευτικοί Υλικού που συνοδεύει τις παραστάσεις. 
|—— ΝΕΑΝΙΚΗ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ——|

Ο Στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των Μυτεροκέφαλων

Η γοητευτική ιστορία μας είναι μια αλληγορία για τη βία που κρύβουμε μέσα μας αλλά και την αγάπη. Για την αποδοχή του διαφορετικού αλλά και την ανακάλυψη του εαυτού μας. Μέσα από τη συγκινητική και κωμική περιπέτεια ενός στρογγυλοκέφαλου που γεννήθηκε στη χώρα των Μυτεροκέφαλων, θα αγγίξουμε με ευαισθησία το θέμα της ενδοσχολικής βίας (bullying) και θα βρούμε το δρόμο για τη πρόληψη και την καταπολέμησή του.
Τον βασιλιά των μυτεροκέφαλων παίζει ο Κώστας Βουτσάς.
(Προτεινόμενες ηλικίες: από 8-16 ετών | Καθημερινά οργανωμένες πρωινές παραστάσεις σε κεντρικό θέατρο που θα ανακοινωθεί σύντομα) 
|—— ΣΚΗΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ——|

Στου χρόνου το αλώνι παίζουν η Δήμητρα κι η Περσεφόνη

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μέσα από το παιχνίδι και τη συμμετοχή τους επί σκηνής, θα γνωρίσουν μια παιδική εκδοχή του μύθου της Περσεφόνης για την εναλλαγή των εποχών. Οι νεράϊδες μας γυρίζουν στην εποχή όπου παντού ήταν μόνο άνοιξη. Η θεά της γης Δήμητρα, αποκτάει την κόρη που τόσο πολύ ήθελε. Η ομορφιά της Περσεφόνης, θαμπώνει τον Πλούτωνα που καταστρώνει σχέδιο για να την πάρει στο βασίλειό του και να την παντρευτεί. 
Κείμενο:Τάκης Χρυσούλης | Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού | Παίζουν: Αλκμήνη Σταθάτου, Σοφία Λυμπέρη, Αθηνά Νιαβή & Συμμετέχουν όλα τα παιδιά
(Προτεινόμενες ηλικίες: 3-9 ετών | Έναρξη: 5 Σεπτεμβρίου) 

Ένα τρενάκι παραμύθια

Ένας παλιάτσος ξυπνά το ξεχασμένο παλιό τρενάκι κι αυτό μας παίρνει παρέα του σε τόπους μακρινούς, πάνω στη γη μα και στα σύνεφα, σε γιορτές και έθιμα, παρέα με τραγούδια, ιστορίες και μουσικές που μας μαθαίνουν ότι η φιλία κι η αγάπη είναι το μυστικό της ευτυχίας. 
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού 
(Προτεινόμενες ηλικίες: 3-6 ετών | Έναρξη: 10 Δεκεμβρίου)

Εργαστήρια Θεατρομάθειας στην τάξη!

Οι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς, μουσικοί της Θεατρομάθειας διεξάγουν τα  παρακάτω εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς ή μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εργαστήρι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της δικής σας ομάδας.
(Ταεργαστήρια πραγματοποιούνται σε ομάδες ως και 30-40 ατόμων).
Εργαστήρι σχετικό με τις παραστάσεις μας
Αυτά τα εργαστήρια βασίζονται στα θέματα των παραστάσεων και χρησιμοποιούν στοιχεία των παραγωγών όπως μουσική, χορογραφίες ή κίνηση για να ζωντανέψουν τα θέματά τους.
(Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 80€)
Εργαστήρι “Από το χαρτί στη σκηνή”
Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να ζωντανέψετε τα βιβλία και τις ιστορίες σας με θεατρικά παιχνίδια και θεατρικές τεχνικές.
(Διάρκεια: 2 ώρες | Κόστος: 250€)
Εργαστήρι Συγγραφής
Οι συγγραφείς μας θα επισκεφτούν την τάξη σας και μέσα από τεχνικές δημιουργικού παιχνιδιού, θα επικεντρωθούν στο να ακούμε, μιλάμε, να διαβάζουμε και να γράφουμε.
(Διάρκεια: 2 ώρες | Κόστος: 300€)
Εργαστήρι “Η ζωή του Ηθοποιού”
Μάθετε ζεστάματα, τεχνικές θεάτρου, αυτοσχεδιασμού και μερικά μυστικά της υποκριτικής τέχνης.
(Διάρκεια: 1 ώρα | Κόστος: 120€)

Εργαστήρια Θεατρομάθειας στο Θέατρο

Εργαστήρι “Κωμωδίας”
Ο Κώστας Βουτσάς μιλάει για την τέχνη του σε αυτό τοεργαστήρι που απευθύνεται κυρίως σε ομίλους θεάτρου.
(Διάρκεια:45 λεπτά | Συμμετοχή κατ’ άτομο 10€ | Ημερομηνία & Τόπος: Θα ανακοινωθεί) 

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *