2010 Ένας ποιητής ανάμεσά μας


Categories :

Τη Δευτέρα 24/5/2010, 21.30 στον ΚΟΜΗ (Λασκαράτου 20, Γαλάτσι) μέσα από ένα δρώμενο ποίησης, θεάτρου και video-art θα γνωρίσουμε τον ποιητή, ζωγράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Πάνο Κυπαρίσση.

O Πάνος Κυπαρίσσης είναι ένας σεμνός, αυθεντικός ποιητής χαμηλών τόνων. Ένας από τους κυριότερους εκφραστές της γενιάς του ’70, της γενιάς της αμφισβήτησης. Βρίσκεται μετέωρος ανάμεσα σε αυτό που έφυγε και σ’ αυτό που θα ’ρθει.

Γεννήθηκε στην Οξυά Ιωαννίνων. Σπούδασε Μαθηματικά και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν. Ηθοποιός και σκηνοθέτης στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Εργάστηκε, καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση για μια περίπου δεκαετία. Για μια πενταετία επίσης, καθηγητής Υποκριτικής στη Δραματική Σχολή “Βεάκη” και στη σχολή “Νέο Ελληνικό Θέατρο – Γ. Αρμένη”. Διδάσκει Υποκριτική στη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δ. Χατούπη. Γράφει ποίηση, δοκίμιο και μεταφράζει θεατρικά κείμενα. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά και Τσεχικά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θεατρομάθεια

Video-art: Κωστής Μπασογιάννης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πάνος Ξενάκης, Ηλιάνα Παναγιωτούνη, Μελίνα Παπανέστωρος, Αλίκη Κατσαβού, Μάρω Χασιώτη.

Ειδική συμμετοχή: Κωστής Μπασογιάννης, Μενέλαος Κυπαρίσσης

Είσοδος: Ελεύθερη (ποτά στις τιμές κατάλόγου)

(Δευτέρα 24|5|2010, ώρα 21.30, ΚΟΜΗΣ, Λασκαράτου 20, Γαλάτσι, τηλ. 2102112135)

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *