Πρόγραμμα Παιδικής Σκηνής Συμμετοχικού Θεάτρου 2008-2009


Categories :

Αφού λάβαμε ουσιαστικά υπ’ όψιν τις υποδείξεις και τις διδακτικές ανάγκες όλων των εκπαιδευτικών που συνεργάστηκαν με τη Θεατρομάθεια τη χρονιά που μας πέρασε, ετοιμάσαμε το πρόγραμμα παραστάσεων και δραστηριοτήτων για την 8η χρονιά της λειτουργίας μας.

Παιδική Σκηνή Συμμετοχικού Θεάτρου

  • Για παιδιά 3-9 ετών (Παιδ. Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη Δημοτικού).
  • Οι παραστάσεις μπορούν να δοθούν στο χώρο του σχολείου ή στον Πολυχώρο Άγκυρα
  • Συνοδεύονται από Φάκελο εκπαιδευτικού υλικού

«Με νεράκι καθαρό στήνω της ζωής χορό»
-2ος χρόνος παραστάσεων –
Περιβαλλοντική Αγωγή /ΘΕΜΑ: Νερό
Στο οικολογικό μας παραμύθι κάποιος βρόμησε το ρυάκι των Νεραϊδών, αλλά κι ο Κάστορας έπαθε μεγάλη συμφορά. Με πονηριά ο ποντικός του έκλεψε το νερό απ’ το φράγμα του. Οι ήρωές μας χρειάζονται τη βοήθεια των παιδιών για να επανέλθει η τάξη στο νεραϊδοδάσος. Τα παιδιά με τη συμμετοχή επί σκηνής, μαθαίνουν για το νερό και τη σπουδαιότητά του, τον κύκλο του νερού και τις τρεις καταστάσεις της ύλης.

«Τον κόσμο πιο ψηλά σηκώνω την ελπίδα ανταμώνω»
Περιβαλλοντική Αγωή/ ΘΕΜΑ: Καιρική ανισορροπία
Ένα τρυφερό παραμύθι με οικολογικές ανησυχίες. Με αφορμές από την πλούσια λαϊκή παράδοση θίγονται θέματα όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο Βοριάς και ο Νοτιάς έχουν τσακωθεί και ο καιρός κι η φύση έχουν αναστατωθεί. Τα παιδιά με τους ήρωες του έργου, θα αναζητήσουν το θαλασσινό τριφύλλι που φυτρώνει μια φορά στα χίλια χρόνια. Αυτό κάνει την αγάπη αιώνια και έτσι θα φιλιώσουν οι αέρηδες και θα επανέλθει η ισορροπία της φύσης.

Άλλες δραστηριότητες της Θεατρομάθειας
Στη Θεατρομάθεια θα συνεχίσουμε και τη χρονιά 2008-2009, τα σεμινάρια, τις διαλέξεις, τη Ραδιοφωνική Εκπομπή Θεάτρου.
Επίσης η Σκηνή Δραματοποίησης Παραμυθιών σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άγκυρα θα παρουσιάσει το έργο «Πέντε σωματοφύλακες στο ψυγείο» των Άννα Βερούλη & Νίκου Μιχαλόπουλου, σε θεατρική διασκευή Τάκη Χρυσούλη. (Παρουσίαση τα Σάββατα στον Πολυχώρο Άγκυρα, και τις καθημερινές σε σχολεία).Σας υπενθυμίζουμε ότι η τηλεφωνική γραμμή της Θεατρομάθειας είναι πάντα στη διάθεσή σας, για να σας συμβουλέψουν οι ειδικοί μας σε θέματα θεάτρου και παιδαγωγικής μέσω αυτού. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας για ό,τι σας απασχολεί στο 2109025025. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.theatromathia.gr και να ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Θεατρομάθεια.

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *