2011 Παρατείνονται οι παραστάσεις για “Του τραγουδιού το παραμύθι”


Categories :

Παρατείνονται ως τις 21 Μαΐου οι Σαββατιανές παραστάσεις της Θεατρομάθειας με το έργο «Του τραγουδιού το παραμύθι» του Τάκη Χρυσούλη, στην Άγκυρα-Πολυχώρος. Η ιδιαιτερότητα αυτού του είδους είναι ότι τα παιδιά συμμετέχουν κατά τη διάρκεια της παράστασης, εξελίσσοντας το έργο, υπό την καθοδήγηση των ηθοποιών. Το ενδιαφέρον τους έτσι μένει αμείωτο και επίσης αφομοιώνουν βιωματικά τα νοήματα του έργου.

(Κάθε Σάββατο, 12.30 μμ, Πολυχώρος Άγκυρα: Σόλωνος 124 & Εμ.Μπενάκη, Γενική είσοδος: 8€ | Έως 21/5)

Song's fairytale 18|11|2011

ΤΟ ΕΡΓΟ
Όταν ο μικρός παλιάτσος συναντά μια κούκλα, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα “μυστικά” του κόσμου. Εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας.
Σε αυτή τη διαδρομή οδηγούν τους ήρωες, οι μεγάλοι ποιητές (Ελύτης, Σεφέρης, κ.λπ.) και οι συνθέτες (Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, κ.ά.). Στο ταξίδι αυτό, οι ήρωες- μέσα από τα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν από νόμπελ έως διεθνή βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση- συνοδεύονται από τους μικρούς θεατές, πότε ως λουλούδια και πότε ως ναύτες.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Η μικτή αυτή συμμετοχική παράσταση στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών με τη συνοδεία της αριστουργηματικής μελοποίησης των μεγαλυτέρων Ελλήνων συνθετών.
Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται με αυστηρά αισθητικά κριτήρια από την ομάδα ειδικών του ΙΝ.ΠΑΙ.ΘΕ.ΘΕ. Θεατρομάθεια και απευθύνεται σε παιδιά. Η μυθοπλασία δίνει αφορμή για παραστατική-αφηγηματική διδασκαλία του στίχου όπου οι μικροί θεατές οδηγούνται από απλούς δρόμους στα υψίστης ευαισθησίας καλλιτεχνικά δημιουργήματα του Ελληνικού Πολιτισμού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ
Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος «Θεατρομάθεια», στα δέκα χρόνια λειτουργίας του, προωθεί την ιδέα της χρήσης του θεάτρου ως παιδαγωγικό εργαλείο, μέσα από παραστάσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, εκδόσεις, ειδικά σεμινάρια και διαλέξεις. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Δράματος/Θεάτρου και Εκπαίδευσης (IDEA) και επιχορηγούμενος φορέας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει τιμηθεί με το Σταυρό της Αποστολικής Διακονίας για το πολιτιστικό του έργο.

Επίσημο site: http://www.theatromathia.gr
Ιστολόγιο: http://theatromathia.blogspot.com/
Άλμπουμ: http://www.flickr.com/photos/theatromathia
Σελίδα Facebook: http://www.facebook.com/theatromathia
Κανάλι βίντεο: http://www.youtube.com/user/theatromathia

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *