Συμμετοχικό Θέατρο στο χώρο του σχολείου (2010-2011)


Categories :

Η Θεατρομάθεια συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής παιδαγωγικής προσφοράς, ανταποκρινόμενη στα σύγχρονα μηνύματα και αναζητήσεις της παιδαγωγικής.
Στο ρεπερτόριό της Παιδικής σκηνής 2010-2011 με θέματα από τη διδακτέα ύλη, συμπυκνώνεται όλη η εμπειρία που αποκτήσαμε με τα παιδιά σας, όλα αυτά τα χρόνια στους χώρους που μας φιλοξενήσατε.
Μαζί με τις ευχαριστίες μας, σας βεβαιώνουμε ότι θα δυναμώσουμε τις προσπάθειες για να επιτύχουμε το κυρίως ζητούμενο σήμερα. Δηλαδή το πώς η Θεατρική Συμμετοχική Τέχνη θα γίνει εργαλείο, κυρίως για τις μικρές ηλικίες, με τη χρήση της φαντασίας και της κρίσης, ώστε η γνώση να καταλήξει σε ατομική και συλλογική δημιουργική εξέλιξη των παιδιών.

Παραστάσεις στην Παιδική Σκηνή Συμμετοχικού Θεάτρου
(Για παιδιά 3-9 ετών)

ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ Μ’ Ο,ΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Δύο νεραϊδοπεταλούδες, υπεύθυνες για την καθαριότητα θάλασσας και στεριάς, βλέπουν με έκπληξη την απόχη και τη σκούπα τους να αρνούνται να εργαστούν, γιατί ολοένα πληθαίνουν τα σκουπίδια όσο κι αν καθαρίζουν. Ψάχνουν λύση με τα παιδιά και το φλύαρο καλάμι λέει τρία μυστικά. Πρέπει να πείσουν τον μικρό γλάρο να μην καταναλώνει χωρίς σκέψη και να μην πετά όπου βρει τα άχρηστα. Κατόπιν να βρουν τον “ευαίσθητο” σκουπιδοφάγο, που αλέθει μόνο ό,τι έχει παλιώσει. Τέλος θα ξεχωρίσουν τα χρήσιμα από τα άχρηστα υλικά με τη βοήθεια της μαριονέττας και της νέο-μάγισσας ανακυκλωσούλας.

ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ΓΛΩΣΣΑ/ ΠΟΙΗΣΗ/ ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο μικρός παλιάτσος και η κούκλα ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Τους ήρωες οδηγούν οι μεγάλοι ποιητές (Ελύτης, Σεφέρης, κ.ά.) και οι συνθέτες (Θοδωράκης, Χατζιδάκις, κ.ά.) στα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν από νόμπελ έως διεθνή βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση. Τους πρωταγωνιστές συνοδεύουν οι μικροί μαθητές πότε ως λουλούδια και πότε ως ναύτες.
[Δείτε την παράσταση (από 2 Οκτωβρίου) κάθε Σάββατο, στις 12.30, στον Πολυχώρο Άγκυρα (Σόλωνος 124 & Εμ.Μπενάκη, Αθήνα)]

ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΖΩΑ & ΦΥΤΑ
Με τραγούδια, παιχνίδια και συμμετοχή στη θεατρική δράση, τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσα από το μύθο, τα πρώτα στοιχεία της δημιουργίας στη φύση. Τα συνοδεύουν στη διαδρομή τους οι αγαπημένοι τους ήρωες Μυρτώ και Άρης (Κουκλίτσα και Παλιάτσος) με το γνωστό τους χιούμορ και ευρηματικότητα.
Έτσι μαζί, ζουν την ιστορία που τα άνθη πρωτοεμφανίσθηκαν και έγιναν καρποί. Ενώ πλάσματα της στεριάς, της θάλασσας και του αέρα όπως, το δελφίνι, ο γλάρος και η πυγολαμπίδα, εξελίσσονται και αλληλοσυμπληρώνουν τις ικανότητές τους.

Πληροφορίες: 2109025025

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *