ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2003: «Το θέατρο ως παιδαγωγικό εργαλείο»


Categories :
Έναρξη: Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2003

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια» σε συνεργασία με το Αιολικό Πνευματικό Κέντρο και τον Δήμο Καισαριανής πραγματοποιεί σεμινάριο με θέμα: «Το Θέατρο ως παιδαγωγικό εργαλείο».

Το πρόγραμμα διάρκειας 36 ωρών απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές θεωρητικής κατεύθυνσης, παιδαγωγικών σχολών, δραματικών σχολών, κλπ. και αναπτύσσονται θέματα παιδαγωγικής μέσω του θεάτρου και οι μέθοδοι, οι αρχές και οι κανόνες που διέπουν τη σχέση θεάτρου και παιδείας.

Διδάσκονται: δραματοποίηση-αυτοσχεδιασμός, θεατροποίηση, υποκριτική, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα Ορφ & Κόνταλυ, σκηνοθεσία σχολικών παραστάσεων.

Οι επιμορφούμενοι μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα καθοδηγηθούν σε ένα δρόμο που κάνει τη μάθηση και τη διδασκαλία «ψυχαγωγική». Θα μπορέσουν έτσι να αξιοποιήσουν πρακτικά το θέατρο και ως παιδαγωγικό εργαλείο στα σχολεία τους. Θα μάθουν να δουλεύουν με τους μαθητές τους μέσω του θεάτρου και θα τους ενθαρρύνουν να μπουν σε φανταστικούς κόσμους μέσα στους οποίους μπορούν με ασφάλεια να εξερευνούν σημαντικά θέματα σχετικά με την ιστορία, την παράδοση, τη λογοτεχνία, την επιστήμη αλλά και την ίδια τους την προσωπικότητα και εν γένει τη ζωή. (Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης).

Έναρξη: Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2003

Λήξη: Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2003
Ημέρες μαθημάτων: Σάββατο & Κυριακή 10.30 π.μ.-1.30 μ.μ.
Διάρκεια: 36 ώρες

Διδάσκουν: Τάκης Χρυσούλης, Μελίνα Παπανέστωρος, Αλίκη Κατσαβού, Γιώργος Αραβίδης, Κυβέλη Γλυκοφρύδη

Χώρος Πραγματοποίησης: Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Καισαριανής (Βρυούλων & Κλαζομενών, Καισαριανή)


Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Λεωφορεία 223-224

Πληροφορίες: 210-9025025

* Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους
να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *