2012 Του ονείρου το φτερό… στον Πολυχώρο Άγκυρα


Categories :

ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ, Σόλωνος 124 & Εμ.Μπενάκη, Αθήνα.
Πρεμιέρα Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, 12.30 μ.μ.,
Παραστάσεις κάθε Σάββατο 12.30 μ.μ., εισιτήριο: 6€
Ημερομηνίες: 3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου / 1, 8, 15, 22 Δεκεμβρίου / 12, 19, 26 Ιανουαρίου

Η Θεατρομάθεια παρουσιάζει στον Πολυχώρο Άγκυρα, κάθε Σάββατο 12.30 μ.μ., την παράσταση συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά: «Του ονείρου το φτερό στης αγάπης το χορό» του Τάκη Χρυσούλη.
Μια παράσταση που ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν επί σκηνής με την καθοδήγηση των ηθοποιών, τα θέλω και τα όνειρα τους και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες. Για να µη κρατήσει ο ύπνος τα όνειρα και τις προσδοκίες μας πρέπει να αποδείξουμε την αγάπη και την προσήλωσή μας σε αυτά και να κερδίσουμε το δαχτυλίδι της αγάπης. Στην προσπάθειά αυτή, οι ήρωες του έργου, θα οδηγήσουν τους μικρούς θεατές-συνταξιδιώτες, μέσα από περιπέτειες ως την Αγαπούπολη, όπου θα τους δοθεί σαν έπαθλο το δαχτυλίδι της αγάπης που θα τα δέσει για πάντα με το όνειρό τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Τάκης Χρυσούλης
Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού
Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Ζωγραφική Σκηνικού: Ιουστίνη Χατζάκη
Στίχοι τραγουδιών: Τάκης Χρυσούλης
Μουσική: Βασίλης Κούλογλου
ΠΑΙΖΟΥΝ: Έλενα Ρουμελιώτη, Μάρω Χασιώτη
Συμμετέχουν: οι μικροί θεατές

ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Ύπνος έχει μαζέψει όλα τα όνειρα, γιατί οι άνθρωποι δεν τα προσέχουν, στο παλάτι του στην Αγαπούπολη. Όμως όλα τα ζώα του δάσους και τα παιδιά τα θέλουν πίσω. Ο Πιτσούνης έχει από την κουκουβάγια του ξύπνιου το βοτάνι. Η Πίτσα-Πιπίτσα η Αλεπουδίτσα του δείχνει πώς αυτό θα το μοιράσει σ’ όλα τα παιδιά για να μην κοιμηθούν και να πάνε όλοι μαζί στην Αγαπούπολη, να συναντηθούν με το όνειρό τους. Στον δρόμο συναντούν τον διασκεδαστικό Μίνο Φρύνο το Βατραχάκι, που θέλει να πραγματοποιήσει πολλά όνειρά του, αλλά και την Νεράιδα Φωτεινούλα που βρίσκει τη λύση για να στείλουμε όλοι ένα μήνυμα στον κυρ-Ύπνο και να δεθούμε για πάντα με το όνειρό μας.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ (ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΗΣ)
«Πριν χαθεί το όνειρό μας… Αυτό το όνειρο για το μέγεθος-μεγαλείο, που κουβαλάει καθένας από μας σαν άνθρωπος… Αυτό το όνειρο που πάντα θέλουμε ν’ αγγίξουμε και διαρκώς ξεφεύγει. Αυτό το όνειρο που μεγάλοι προδίδουμε κάτω απ’ το αδυσώπητο βάρος της ανάγκης. Αυτό το όνειρο έρχεται τούτο το απλό εργάκι να το “λογοδώσει” και να το δέσει με το δάχτυλο κάθε μικρού θεατή μ’ ένα δαχτυλίδι αγάπης. Έναν αρραβώνα που θα γεμίσει πίστη και χαρά, τα μεγάλα αθώα μάτια των μικρών φίλων μας».

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ (ΑΛΙΚΗ ΚΑΤΣΑΒΟΥ)
«Το έργο “Του ονείρου το φτερό στης αγάπης το χορό” του Τάκη Χρυσούλη είναι ένα αστραφτερό διαμάντι στο παιδικό θέατρο. Ένα έργο που μας ταξιδεύει στον συναρπαστικό κόσμο του παιδικού ονείρου. Στην περιπέτειά μας θα δεθούμε στο γαϊτανάκι του ονείρου και με το δαχτυλίδι της υπόσχεσής μας θα φωλιάσει η αγάπη σε όλες τις καρδιές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι πρόκειται για ένα έργο με έξοχο λόγο, που αναπτύσσει το λεξιλόγιο παράλληλα με τη φαντασία του παιδιού.  Η σκηνοθεσία μου είχε στόχο να αναδείξει την παιχνιδιάρικη διάθεση και το χιούμορ των ηρώων μέσα από την ιδιαίτερη κινησιολογία τους. Με αρωγό τον Μιχάλη Σδούγκου στα κοστούμια και την Ιουστίνη Χατζάκη στη ζωγραφική του σκηνικού,  θέλησα να τονίσω το φανταστικό-ονειρικό στοιχείο τόσο του χώρου όσο και των ηρώων του έργου. Ελπίζουμε να απολαύσετε το ταξίδι μας στην Αγαπούπολη και να θυμάστε… ότι τα όνειρά μας θα χαθούν εάν δεν τα αγαπάμε!»

Η ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ
Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος «Θεατρομάθεια», στα δέκα χρόνια λειτουργίας του, προωθεί την ιδέα της χρήσης του θεάτρου ως παιδαγωγικό εργαλείο, μέσα από παραστάσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, εκδόσεις, ειδικά σεμινάρια και διαλέξεις. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Δράματος/Θεάτρου και Εκπαίδευσης (IDEA) και επιχορηγούμενος φορέας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει τιμηθεί με το Σταυρό της Αποστολικής Διακονίας για το πολιτιστικό του έργο.
Επίσημο site: http://www.theatromathia.gr   
Ιστολόγιο: http://theatromathia.blogspot.com
Άλμπουμ φωτογραφιών: http://www.flickr.com/photos/theatromathia
Σελίδα Facebook: http://www.facebook.com/theatromathia
Κανάλι βίντεο: http://www.youtube.com/user/theatromathia

Tou oneirou to ftero

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *