5 λόγοι που το συμμετοχικό θέατρο είναι εκπληκτικό εργαλείο για τη διδασκαλία του διαστήματος


space-img-1200

1. Στα πρώτα χρόνια στην τάξη παρατηρούμε μια ποικιλία από διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικό επίπεδο γνώσεων. Το θέατρο γεφυρώνει αυτή τη διαφορετικότητα και δίνει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς αφενός να εισάγουν τα παιδιά στο νέο γνωστικό πεδίο της επιστήμης του διαστήματος και αφετέρου να αξιολογήσουν όσα ήδη ως τώρα οι μαθητές γνωρίζουν.

2. Το θέατρο είναι μια λεωφόρος που οδηγεί στη λεωφόρο της γνώσης. Στη λεωφόρο όμως του θεάτρου διασταυρώνονται πολλοί δρόμοι, αυτός της λεκτικής επικοινωνίας, της μη λεκτικής επικοινωνίας, της μουσικής αντίληψης, του χορού, της μεταμφίεσης, της μίμησης, του παιχνιδιού των ρόλων, της φαντασίας, κ.α. Το θέμα τους διαστήματος δίνει θαυμάσιες ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε όλους αυτούς τους “δρόμους” του θεάτρου, για να φτάσουμε στη λεωφόρο της γνώσης, με καταπληκτικά αποτελέσματά σε όλα τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών.

3. Το θέατρο κάνει τη γνώση χαρά και τη χαρά γνώση γιατί δείχνει με ένα διαφορετικό, ξεχωριστό τρόπο τα πράγματα κι οι μαθητές αυτό το απολαμβάνουν. Με διασκεδαστικό τρόπο λοιπόν, τα παιδιά θα γνωρίσουν τις απαραίτητες εκείνες έννοιες ώστε να μπορέσουν αργότερα να περάσουν σε βαθύτερη κατανόηση του διαστήματος.

4. Μέσα από την προσωπική εμπλοκή τους στο δρώμενο, η προσοχή και η συγκέντρωση εντείνεται κι αυτό βοηθάει στην κατανόηση και αφομοίωση των σημαντικών βασικών εννοιών της επιστήμης του διαστήματος.

5. Το ομαδικό πνεύμα που προάγει η θεατρική πράξη, βοηθάει στην κατανόηση επίσης της ομαδικής εργασίας στον τομέα της επιστήμης του διαστήματος και την αναγνώριση της αξίας και της δύναμής της.

Στην Θεατρομάθεια παρουσιάζουμε φέτος την παράσταση: “Σκυλοπατούσες στο διάστημα” με θέμα το διάστημα και τα σχήματα και αν θέλετε να την προγραμματίσετε για τους μαθητές σας, καλέστε μας στα 2109025025

Το θέατρο με τη δύναμη και τη γοητεία που ασκεί στα παιδιά μπορεί να τα εισάγει με τρόπο διασκεδαστικό σε απλές επιστημονικές έννοιες όπως το διάστημα, η βαρύτητα, οι πλανήτες, το φεγγάρι, το ταξίδι στο διάστημα.

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *