2015 Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων – Η αξία των δραστηριοτήτων πριν και μετά την παράσταση


Categories :
Πέρα από το περιεχόμενο του θεατρικού έργου, οι δραστηριότητες πριν και μετά την παράσταση είναι σημαντικές γιατί βοηθούν τους μαθητές να εξερευνήσουν το θέμα και να συζητήσουν στρατηγικές κατά του φαινομένου του εκφοβισμού (bullying), με στόχο κι ελπίδα πάντα να το ελαττώσουν ή να το εξαλείψουν. 
Πριν από την παράσταση οι δραστηριότητες έχουν στόχο να τραβήξουν την προσοχή των μαθητών και να τους βοηθήσουν να αναγνωρίσουν τα στοιχεία του έργου.
Η ίδια η παράσταση λειτουργεί ως ένα σημαντικό ερέθισμα για να σκεφτούν οι μαθητές το πρόβλημα του εκφοβισμού αλλά και τα υπόλοιπα θέματα της παράστασης (τη διαφορετικότητα, την αξία της φιλίας, της γνώσης, κ.α.).
Οι δραστηριότητες μετά την παράσταση βοηθούν στην αφομοίωση των στοιχείων της και γίνονται ένα πεδίο εφαρμογής όσων γνωρίσαμε. Ο διάλογος πάνω στο πρόβλημα του εκφοβισμού γίνεται τώρα πιο ουσιαστικός και πάει σε μεγαλύτερο βάθος γιατί μέσω της παράστασης ήρθαμε όσο γίνεται πιο κοντά στο φαινόμενο.

Γι’ αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει πολυσέλιδο Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού, ώστε να βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους. (Σημείωση: Τα σχολεία που πρόκειται να δουν την παράσταση θα λάβουν το φάκελο αυτό 15-20 μέρες νωρίτερα για να έχουν χρόνο να προετοιμάσουν τους μαθητές).

Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *