Τα έργα στις σκηνές 2015-2016


Categories :

Η Θεατρομάθεια στα 14 χρόνια λειτουργίας της έχει κάνει πράξη την πεποίθηση ότι το θέατρο είναι αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείοπου με τη γοητεία του βοηθάει παιδιά και νέους στην εξερεύνηση διαφόρων γνωστικών πεδίων ενώ παράλληλα δυναμώνει την αυτοπεποίθησή τους, την κριτική σκέψη, τη γλωσσική έκφραση και τη φαντασία τους.
Η έμπνευσή μας είναι τα ίδια τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους. Τορεπερτόριό μας καταρτίζεται με γνώμονα τις εκπαιδευτικές ανάγκεςτης εποχής και τις προσλαμβάνουσες των παιδιών. Για αυτό το λόγο οι παραστάσεις μας είναι ηλικιακά προσδιορισμένες, ενώ για τα μικρότερα παιδιά αναπτύξαμε το πρωτότυπο είδος του ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ στο οποίο τα παιδιά γίνονται συνδημιουργοί στην παράσταση με την επί σκηνής συμμετοχή τους που εξελίσσει το έργο. 
.: Ρεπερτόριο 2015-2016 :.

#bullying
«ΕΝΑΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΥΤΕΡΟΚΕΦΑΛΩΝ»
ΘΕΜΑ: Εκφοβισμός/ Ενδοσχολική Βία/ Διαφορετικότητα
Ο Κώστας Βουτσάς σκηνοθετεί και παίζει για παιδιά και νέους, ένα πλούσιο σε μηνύματα έργο για τον εκφοβισμό (#bullying), όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση.
Στο έργο θα δούμε την ιστορία του στρογγυλοκέφαλου που γεννήθηκε στη χώρα των μυτεροκέφαλων και αντιμετωπίζει την απόρριψη και το συστηματικό εκφοβισμό από τους συμμαθητές του εξαιτίας της διαφορετικότητάς του. Ο δίκαιος βασιλιάς της χώρας, που έχει πάρει υπό την προστασία του το στρογγυλοκέφαλο παιδί, δείχνει το δρόμο της αγάπης και της φιλίας μέσα στο δάσος της γνώσης και των αποφάσεων. Το έργο παρουσιάζεται για 2η χρονιά και αποτελεί στοχευμένη απάντηση στο bullying και το cyber-bullying όπως μαρτυρούν οι μέχρι τώρα κριτικές.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αλίκη Κατσαβού, Κώστας Βουτσάς/ Σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς/ Σκηνικά: Παναγιώτης Παλαιοθόδωρος/ Κοστούμια: Άννα Κατσαβού/ Μουσική: Νίκος Σαπουντζάκης/ Ενορχήστρωση: Κώστας Χαριτάτος/ Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Άγγελος Μπέσσας, Αναστασία Σκοπελίτη, Εβελίνα Κυπραίου, Σάββας Μενοίκου, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Δήμητρα Μπακαλγιάννη
Ιστοσελίδαhttp://www.theatromathia.gr/pl_miterokefaloi.html
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 20 Σεπτεμβρίου 2015

«TO ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΘΑΡΙΖΩ 
ΤΗ ΖΩΗ ΠΑΝΤΟΥ ΧΑΡΙΖΩ» 
Συμμετοχικό θέατρο / Περιβαλλοντική Αγωγή 
Στο οικολογικό μας παραμύθι κάποιος βρόμησε το ρυάκι των Νεραϊδών, αλλά κι ο Κάστορας έπαθε μεγάλη συμφορά. Με πονηριά ο ποντικός του έκλεψε το νερό απ’ το φράγμα του. Οι ήρωές μας χρειάζονται τη βοήθεια των παιδιών για να επανέλθει η τάξη στο νεραϊδοδάσος. Τα παιδιά με τη συμμετοχή επί σκηνής, μαθαίνουν για το νερό και τη σπουδαιότητά του, τον κύκλο του νερού και τις τρεις καταστάσεις της ύλης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Τακης Χρυσούλης/ Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού/ Παίζουν: Αλκμήνη Σταθάτου, Αθηνά Νιαβή
Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου 2015

«ΤΙ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΣ,
ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΕΣ ΤΙ ΘΕΣ!»
Συμμετοχικό θέατρο/ Συναισθήματα/ Διαχείριση θυμού / Αλληλεγγύη/ Φιλία
Στην τρυφερή ιστορίας μας το ποντικάκι δεν μπορεί διαχειριστεί το θυμό του και η μαμά του το στέλνει στον κήπο μέχρι να ηρεμίσει. Αλλά εκεί έχουν μαζευτεί και τα παιδιά-ζωάκια του δάσους και θέλουν να το βοηθήσουν. Η μαμά ποντικίνα, του έχει δώσει το μαγικό κουτί των συναισθημάτων και την οδηγία να ανακαλύψει όλα όσα κρύβει, αλλιώς στο σπίτι δεν θα ξαναμπεί. Το ποντικάκι μας με τη βοήθεια των παιδιών θα ανακαλύψει τρόπους για να μαλακώνει το θυμό, αλλά και τι είναι η χαρά, ο φόβος και η στεναχώρια. Θα ανακαλύψουν ακόμα τον «ευτυχισμένο πρίγκιπα» και το καλόκαρδο σπουργίτι από το φημισμένο παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ που θα μας μάθουν την αξία της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας και της φιλίας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Αλίκη Κατσαβού
Πρεμιέρα: 1η Δεκεμβρίου 2015

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *