2008 Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (προς παιδιά 4-9 ετών)


Categories :

Σήμερα, 27 Νοεμβρίου, είναι η «Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση», που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο. Κι η ομάδα της Θεατρομάθειας, που παίζει για σας, θέλει να σας μιλήσει γι’ αυτό.
Όλοι βλέπουμε κι ακούμε πως οι αλλαγές στο κλίμα, τα παιδιά που δεν έχουν να φάνε, τα παιδιά κι οι ανήμποροι που δεν έχουν τη δύναμη να παλέψουν… χάνουν. Κι όταν χάνουν αυτοί, χάνουμε όλοι το αύριο.
Έχουμε όμως και λόγους να ελπίζουμε. Σε κάθε γωνία του κόσμου, νηπιαγωγεία και σχολεία, δημιουργούν όμορφα, νέα έργα και βρίσκουν χαρά και δύναμη μέσα απ’ το παιχνίδι της τέχνης του θεάτρου.
Το θέατρο γίνεται ο πραγματικός και φανταστικός κόσμος των ανθρώπων. Είναι ένας τρόπος ώστε τα παιδιά και οι μεγάλοι να μάθουν καινούργια πράγματα για τη ζωή. Μαθαίνουν μέσα από το δικό τους “παιχνίδι” θεάτρου, για τους άλλους και για τους εαυτούς τους.
Όλοι χρειαζόμαστε το θέατρο για να πούμε εκείνα που αλλιώς θα έμεναν στη σιωπή. Χρειαζόμαστε το θέατρο για να ονειρευτούμε, για να γνωρίσουμε εμάς και τους άλλους, μα πάνω απ’ όλα… για να ελπίσουμε για έναν κόσμο καλύτερο!
Ελάτε να δώσουμε την ευκαιρία, σε σας τα παιδιά να χαρείτε το θέατρο.
Γιατί το θέατρο θα σας κάνει καλύτερους κι εσάς κι εμάς που θα παίξουμε μαζί σας.

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *