2008 Απόψε η έκπληξη


Categories :

Η «Θεατρομάθεια» επαναλαμβάνει τη “συνήθη ύποπτη” κίνησή της, με την κατάθεση της πρωτοποριακής παράστασης του έργου του Τάκη Χρυσούλη «Απόψε η έκπληξη», στον Πολυχώρο Άγκυρα (Σόλωνος 124 και Εμ. Μπενάκη) κάθε Παρασκευή στις 9.15 μ.μ., από τις 14 Μαρτίου έως και τις 18 Απριλίου.
Το έργο που κινείται μεταξύ ανατρεπτικής κωμωδίας και σάτιρας, όχι μόνο διατηρεί τα ζωντανά στοιχεία της κλασικής μορφής τους, αλλά τα προβάλλει σε νέες διαστάσεις, μέσα από μια σύγχρονη δροσερή ματιά.

Tonight... Surprise! (Theatre play) (15)
Tonight… Surprise! (Theatre play) (15),
originally uploaded by
theatromathia.

Ένας θίασος ξεκινάει μέσα από απρόοπτα και ανατροπές την παρουσίαση μιας παράστασης βαριετέ (θέατρο ποικιλιών). Οι ηθοποιοί προσπαθούν να οδηγήσουν ψύχραιμα τα πράγματα στη συνηθισμένη τους διαδρομή, όμως αυτά ξεφεύγουν.

Η εκτροπή είναι τόσο “δυνατή” που ο θεατής αμφιβάλει μέχρι κι αν αυτό το θέαμα
που βλέπει, είναι τυχαίο ή οργανωμένο.

Το τέλος μοιραία οδηγεί στην έκπληξη και το ξάφνιασμα. Για το λόγο αυτό ο θίασος παρακαλεί όσοι από το κοινό γνωρίσουν το τέλος του έργου να μην το ανακοινώσουν.
Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσούλη. Η μουσική της Αναστασίας Παπαδημητρίου και οι χορογραφίες της Τζούλης Τσόλκα. Τα κοστούμια και σκηνικά είναι του Μιχάλη Σδούγκου και παίζουν αλφαβητικά: Αλίκη Κατσαβού, Νατάσσα Κρητικού, Έλενα Ρουμελιώτη, Ζωή Σαντά και Τζούλη Τσόλκα. Στο πιάνο η Μάρω Χασιώτη.

Είσοδος: 15€, 10€ (φοιτητικό). (Πρώτο ποτό: 5€)

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *