Θεατρικά έργα & εργαστήρια για παιδιά


Categories :

Η καλλιτεχνική εταιρεία ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ με μεγάλη επιτυχία δραστηριοποιείται εδώ και 21 χρόνια στο χώρο της ψυχαγωγίας των παιδιών, με πρωτότυπες παραστάσεις συμμετοχικού θεάτρου, με εργαστήρια θεάτρου, με ειδικά δρώμενα και με δραματοποιημένες αναγνώσεις παραμυθιών. Οι παραστάσεις μας συμμετοχικού θεάτρου ενθουσιάζουν τα παιδιά και μέσα από το θέατρο, τη χαρά του παιχνιδιού, το χορό, την κίνηση και την έκφραση τα παιδιά μαθαίνουν όχι μόνο με το μυαλό, αλλά με την καρδιά και όλο τους το σώμα.

Θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο (και στο θέατρο Άβατον)

ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ [Θέματα: Ποίηση – Μουσική – Φιλία] – 2ος χρόνος παραστάσεων.

Με στόχο την επαφή των παιδιών με την ποίηση, ένας παλιάτσος και μια κούκλα, συναντιούνται και ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα “μυστικά” του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Με τη συμμετοχή των παιδιών ως πλάσματα της φύσης, ναύτες, αστέρια “ζωντανεύουν” οι στίχοι μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτης, Σεφέρης, κ.α.) όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες (Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, κ.ά.)

ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΙΘΙ (Θέματα: Λαογραφία/ Ελιά/ Περιβάλλον)

Οι ήρωες και τα παιδιά θα ταξιδέψουν με τη βοήθεια μιας γέρικης ελιάς πίσω στο χρόνο για να ανακαλύψουν το πρώτο παραμύθι, για το κουκί και το ρεβίθι. θα μάθουν για τη σπουδαιότητα της ελιάς, αλλά και για την εξέλιξη της ζωής και ειδικά των φυτών, στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας, γιατί τότε δεν είχαν ωραία άνθη, ούτε σημαντικούς καρπούς. Θα πεισθεί η πεταλούδα τελικά να δώσει χρώμα κι ομορφιά στα λουλούδια τους; Τα παιδιά συνοδεύουν στη διαδρομή τους οι αγαπημένοι τους ήρωες Μυρτώ και Άρης (Κουκλίτσα και Παλιάτσος) με χιούμορ και ευρηματικότητα. (Πρεμιέρα: Νοέμβριος 2023)

ΣΚΥΛΟΠΑΤΟΥΣΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ” [Θέμα: Διάστημα, σχήματα]

Η σκυλίτσα Έλικα είναι γνήσια απόγονος της Λάικα, του πρώτου σκύλου-αστροναύτη και θέλει να φτιάξει ένα πύραυλο για να ταξιδέψει στο διάστημα. Για να τα καταφέρει θα ζητήσει και τη βοήθεια των παιδιών, ώστε μαζί να εξερευνήσουν απλές επιστημονικές έννοιες. Η συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση, ως αστροναύτες, αστέρια, πλανήτες, εξωγήινοι, είναι καθοριστική για την επιτυχία του διαστημικού αυτού ταξιδιού και θα μας διδάξει πάνω από όλα ότι η συνεργασία και η συμβολή όλων σε ένα κοινό σκοπό φέρνει λαμπρά αποτελέσματα.

ΤΙ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΣ; ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΕΣ ΤΙ ΘΕΣ!” (Συναισθήματα/ διαχείριση θυμού)

Το ποντικάκι δεν μπορεί να διαχειριστεί το θυμό του και η μαμά του, του δίνει το μαγικό κουτί των συναισθημάτων με την οδηγία να ανακαλύψει όλα όσα κρύβει έξω στον κήπο. Εκεί έχουν μαζευτεί και τα παιδιά-ζωάκια του δάσους και θέλουν να το βοηθήσουν. Το ποντικάκι με τη βοήθεια των παιδιών θα ανακαλύψει πώς να μαλακώνει το θυμό, αλλά και τί είναι η χαρά, ο φόβος και η στεναχώρια. Θα βρει ακόμα τον «ευτυχισμένο πρίγκιπα» και το καλόκαρδο σπουργίτι από το φημισμένο παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ και θα μάθει την αξία της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας και της φιλίας. (Πρεμιέρα: Νοέμβριος 2022)

ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΘΑΡΟ (Νερό/Περιβάλλον)

Ο Κάστορας έπαθε μεγάλη συμφορά. Με πονηριά ο ποντικός του έκλεψε το νερό από το φράγμα του. Μα και το ρυάκι έχει βρωμίσει! Μέχρι να καταφέρει με τα παιδιά να φέρει ισορροπία στη φύση, θα μάθουν για το νερό και τη σπουδαιότητά του, τον κύκλο του νερού και τις τρεις καταστάσεις της ύλης. (Πρεμιέρα: Νοέμβριος 2022)

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ (Μυθολογία)

Ο Δίας κράτησε στον Όλυμπο τον Ηρακλή, να ζήσει μια ζωή ήρεμη μετά από τις περιπέτειές του και στέλνει στον κόσμο τον Ερμή για να αποκαταστήσει τη φήμη του μεγάλου ήρωα με τα σπουδαία κατορθώματα. Έτσι ο Ερμής θα μας αφηγηθεί και θα ζωντανέψει με τα παιδιά τους άθλους του Ηρακλή. (Πρεμιέρα Φεβρουάριος 2023)

Θεατρικό Εργαστήρι στο Σχολείο

Στο εργαστήρι μας αυτό, με αφορμή την αγαπημένη ιστορία τους, τα παιδιά θα γνωρίσουν βασικές έννοιες της τέχνης του θεάτρου. Μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού θα εκφράσουν την προσωπικότητά τους μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την πρόζα (διάλογο/λόγο), αλλά και το χορό και το τραγούδι.

  • Κάθε έργο έχει δικό του Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού.
  • Παραστάσεις σε χώρους σχολείων και στο Θέατρο Άβατον (Ευπατριδών 3, Γκάζι)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2109025025

Συνεντεύξεις/ άρθρα/ αναφορές στη Θεατρομάθεια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *