Της ελιάς το παραμύθι με το κουκί και το ρεβίθι


Categories :

Παράσταση συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά

Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου 2022/ Μια ξεχωριστή παράσταση για τα σχολεία

Στο πρωτότυπο αυτό έργο συμμετοχικού θεάτρου, του Τάκη Χρυσούλη, οι ήρωες και τα παιδιά θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο με τη βοήθεια μιας γέρικης ελιάς. Εκεί θα βρουν το πρώτο παραμύθι, για το κουκί και το ρεβίθι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανακαλύψουν πως όταν τα φυτά είχαν πρωτοεμφανιστεί δεν είχαν ωραία άνθη, ούτε οι καρποί τους ήταν σημαντικοί. Γι’ αυτό το λόγο οι αγαπημένοι ήρωες Μυρτώ και Άρης (Κουκλίτσα και Παλιάτσος) με χιούμορ και ευρηματικότητα, θα αγωνιστούν με τα παιδιά να πείσουν την πολύχρωμη πεταλούδα να δώσει χρώμα κι ομορφιά στα λουλούδια για να μεγαλώσουν και να δώσουν ωραίους καρπούς.

Μέσα από το μύθο με τραγούδια, παιχνίδια και συμμετοχή στη θεατρική δράση, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία της δημιουργίας στη φύση, την αρμονία και την εξέλιξη. Έννοιες όπως ο χρόνος, η δύναμη της ομαδικότητας, η εξέλιξη και αλληλοσυμπλήρωση των ικανοτήτων τους αναπτύσσονται στο έργο.

Παιδαγωγικοί Στόχοι

Μέσα από το έργο και τη συμμετοχή τους τα παιδιά θα μάθουν για την σπουδαιότητα της ελιάς, αλλά και για την εξέλιξη της ζωής και ειδικά των φυτών, στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας. Επιπροσθέτως θα αναγνωρίσουν ως σημαντική τη συνεργασία και την ομαδικότητα για την επίτευξη τόσο της ατομικής όσο και της κοινωνικής εξέλιξης.

Συντελεστές

Κείμενο: Τάκης Χρυσούλης
Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού
Μουσική διδασκαλία: Θοδωρής Μπρουτζάκης
Παίζουν: Αλίκη Κατσαβού, Ιάσων Λαγουτάρης

Θέματα του έργου

  • Η ελιά, αξία, χρησιμότητα
  • Φύση – δημιουργία και εξέλιξη στα φυτά.
  • Ομαδικότητα – συνεργασία
  • Μουσική (αισθητική απόλαυση και ερέθισμα για προσωπική έκφραση)

Δημοσιεύσεις

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *