2010 Θαύμα Αιώνιον στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου


Categories :

Η “Θεατρομάθεια” γιορτάζει τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσιάζοντας στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου (Τιμοκρέοντος 6Α), στις 27 Μαρτίου, 8.30 μ.μ., την επιτυχημένη παράσταση “Θαύμα Αιώνιον” με την οποία συστήθηκε στο κοινό.
Το λειτουργικό δράμα έγραψε και σκηνοθέτησε ο Τάκης Χρυσούλης, συνδυάζοντας στοιχεία του αρχαίου τραγικού λόγου με αυτά της εκκλησιαστικής παράδοσης και του τελετουργικού της.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο έχει παρουσιαστεί επί 3 χρόνια στην Αθήνα και σε επιλεγμένες παραστάσεις στην Ελληνική περιφέρεια με μεγάλη επιτυχία. Αναπτύσσει καίρια ερωτήματα για την ανθρώπινη ύπαρξη και αποτελεί ταυτόχρονα μέρος μιας γενικότερης έρευνάς της “Θεατρομάθειας” για το πώς η θρησκεία συνέβαλε στην εξέλιξη του θεάτρου και του πολιτισμού.
Βασισμένο στη ζωή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ακολουθεί την πορεία της από την εποχή του έκλυτου βίου στην Αλεξάνδρεια, τη σταυροπροσκύνηση και μετάνοια της στα Ιεροσόλυμα μέχρι την ασκητική της στην έρημο και την κοίμησή της.
Η αναζήτηση του προσώπου μας, της αλήθειας του, η αναγνώριση του λάθους, η μεταμέλεια, είναι τα σημεία αναφοράς του έργου που ενδιαφέρουν όλους μας. Η Μαρία συνειδητοποιεί ότι «Έδωσε τα πάντα για να κερδίσει το τίποτα». Από αυτό το αναπάντητο «ΓΙΑΤΙ;», που νιώθει ο καθένας μας στο αδιέξοδο της αναζήτησης, η οσία Μαρία προχωρά σε ένα δρόμο αυτογνωσίας. Κι ενώ στην αρχαία τραγωδία έχουμε κάθαρση εδώ προοιωνίζεται και η λύτρωση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσούλης
Σκηνικά-Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Μουσική: Γιώργος Βούκανος

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιάννης Εμμανουήλ, Άρτεμις Αποστολοπούλου, Αλίκη Κατσαβού, Κώστας Λάσκος, Βασίλης Μήλιος, Πάνος Ξενάκης, Μελίνα Παπανέστορος, Μάρω Χασιώτη.

PARASTASI_7883_8A

Δείτε απόσπασμα βίντεο της παράστασης

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *