2022-2023 “Του τραγουδιού το παραμύθι”

Song-Fairytale_11 (3)

2ος χρόνος παραστάσεων

Παραστάσεις στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΒΑΤΟΝ κάθε Κυριακή από 6/11/22, στις 11.30

Τώρα είναι η ώρα που το ζωντανό θέατρο είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο ως διαβεβαίωση ότι η φαντασία μπορεί να νικήσει τον φόβο. Γι’ αυτό επιλέξαμε το σημαντικό νεοελληνικό έργο, του Τάκη Χρυσούλη, που υμνεί την ομορφιά που μας περιβάλει, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στην ποίηση και τη μουσική, κι αναδεικνύει το διαχρονικό όνειρο του ανθρώπου. Το έργο που περιλαμβάνει συμμετοχή των παιδιών-θεατών, δημιουργεί προϋποθέσεις για μια σύγχρονη σκηνική άποψη και αποτελεί πρόκληση τόσο σκηνοθετικά όσο και υποκριτικά.

Λίγα λόγια για το έργο:

Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας.

Τους ήρωες συνοδεύουν κι οι μικροί θεατές, πότε ως πλάσματα της φύσης και πότε ως ναύτες. Η διαδραστική παράσταση υπογραμμίζει την ομορφιά της ζωής και την αξία του ανθρώπινου ονείρου μέσα από την ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών, όπως ο Ελύτης και ο Γ.Σεφέρης μελοποιημένους από σημαντικούς συνθέτες (Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, κ.ά.).

Συντελεστές

Κείμενο: Τάκης Χρυσούλης
Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού
Μουσική ενορχήστρωση και διδασκαλία: Θοδωρής Μπρουτζάκης
Ηθοποιοί: Αλίκη Κατσαβού και Ιάσων Λαγουτάρης
Φωτογραφίες: Σίμος Εκίζογλου

Φάκελος Εκπαιδευτικού

Τα σχολεία που προγραμματίζουν την παράστασή μας λαμβάνουν φάκελο εκπαιδευτικού υλικού. (Η χρήση του είναι προαιρετική).

Παραστάσεις

Κάθε Κυριακή στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΒΑΤΟΝ (Ευπατριδών 3, Γκάζι) από 6/11, ώρα έναρξης: 11.30

Εισιτήρια: 10€, 8€, 5€ (Ειδικές τιμές για συλλόγους και γκρουπ μεγαλύτερα των 8 ατόμων)
Αγοράστε online το εισιτήριό σας μέσω της Viva.gr

Καθημερινές πρωινές παραστάσεις κατόπιν προγραμματισμού για σχολεία και συλλόγους.

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.