Του τραγουδιού το παραμύθι-Θέατρο για παιδιά


Θέατρο για παιδιά γεμάτο ποίηση και συμμετοχή

Τώρα είναι η ώρα που το ζωντανό θέατρο για παιδιά είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο ως διαβεβαίωση ότι η φαντασία μπορεί να νικήσει τον φόβο. Γι’ αυτό επιλέξαμε το σημαντικό νεοελληνικό έργο, του Τάκη Χρυσούλη, που υμνεί την ομορφιά που μας περιβάλει, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στην ποίηση και τη μουσική, κι αναδεικνύει το διαχρονικό όνειρο του ανθρώπου. Η παράσταση περιλαμβάνει συμμετοχή των παιδιών-θεατών, δημιουργεί προϋποθέσεις για μια σύγχρονη σκηνική άποψη και αποτελεί πρόκληση τόσο σκηνοθετικά όσο και υποκριτικά.

2ος χρόνος παραστάσεων (2022-2023)

Παραστάσεις στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΒΑΤΟΝ κάθε Κυριακή από 6/11/22, στις 11.30 π.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας.

Τους ήρωες συνοδεύουν κι οι μικροί θεατές, πότε ως πλάσματα της φύσης και πότε ως ναύτες. Η διαδραστική παράσταση υπογραμμίζει την ομορφιά της ζωής και την αξία του ανθρώπινου ονείρου μέσα από την ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών, όπως ο Ελύτης και ο Γ.Σεφέρης μελοποιημένους από σημαντικούς συνθέτες (Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, κ.ά.).

Συντελεστές

Κείμενο: Τάκης Χρυσούλης
Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού
Μουσική ενορχήστρωση και διδασκαλία: Θοδωρής Μπρουτζάκης
Ηθοποιοί: Αλίκη Κατσαβού και Ιάσων Λαγουτάρης
Φωτογραφίες: Σίμος Εκίζογλου

Φάκελος Εκπαιδευτικού Υλικού

Τα σχολεία που προγραμματίζουν την παράστασή μας λαμβάνουν φάκελο εκπαιδευτικού υλικού. (Η χρήση του είναι προαιρετική).

Θέατρο για παιδιά “Του τραγουδιού το παραμύθι” – Πληροφορίες

Παραστάσεις Κάθε Κυριακή στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΒΑΤΟΝ (Ευπατριδών 3, Γκάζι) από 6/11, ώρα έναρξης: 11.30

Καθημερινές πρωινές παραστάσεις κατόπιν προγραμματισμού για σχολεία και συλλόγους.

Εισιτήρια: 10€, 8€, 5€ (Ειδικές τιμές για συλλόγους και γκρουπ μεγαλύτερα των 8 ατόμων)

ΕΓΡΑΨΑΝ για εμάς: «…είναι αδύνατο να μην παρασύρει μαζί του, συναισθηματικά και επί σκηνής, τα παιδιά που, μαζικά, συμμετέχουν: σαν ανθισμένα δέντρα και λουλούδια, σαν ζώα και έντομα, σαν λιλιπούτειοι ναύτες. Το έργο συμπαρασύρει σ’ ένα σύμπαν ομορφιάς, καλαισθησίας, αναζήτησης και συμμετοχής, ευψυχίας και ανάτασης…
…σε χρόνους σκοτεινούς, που το ωραίο -η ποίηση, η μουσική, τα χρώματα, η φαντασία, η ελπίδα για τη ζωή την ίδια- κρύβονται από τα μάτια μας και πρέπει, με τη βοήθεια του Θεάτρου, να τα ξαναθυμηθούμε. Να τα θυμηθούμε και να τα δείξουμε στα παιδιά μας.
…οι μικροί ναύτες του ονείρου ας επιβιβαστούν σ’ ένα καράβι ποίησης και μουσικής κι ας αρμενίσουν μια θάλασσα ομορφιάς». (κριτική στο θέατρο.gr)Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *