2016 Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων στην Γλυφάδα


Categories :
Στο κατάμεστο από μαθητές, δασκάλους και γονείς δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε στις 18.4.2016, το βράδυ η παράσταση του Κώστα Βουτσά για παιδιά και νέους με τίτλο «Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων». Η παράσταση πραγματεύεται το φαινόμενο του bullying (εκφοβισμός).
«Είναι μεγάλη μας τιμή που ένας θρύλος του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου ήρθε στην πόλη μας για να παρουσιάσει ένα έργο με ιδιαίτερα κοινωνικά μηνύματα, για μικρούς και μεγάλους», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που τίμησε τον Κώστα Βουτσά για την μεγάλη προσφορά του στον πολιτισμό. Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός ευχαρίστησε τον Δήμο Γλυφάδας για την πρωτοβουλία να τον προσκαλέσουν στην πόλη και κάλεσε τον κόσμο να υποστηρίξει τη διαφορετικότητα και να συμβάλει στον αγώνα κατά του bullying.
«Ευχαριστώ τον πολυαγαπημένο μας Κώστα Βουτσά για τις στιγμές που μας προσφέρει και τα μηνύματα που μας μεταδίδει, καθώς και όλους τους συναδέλφους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης», τόνισε η Βάνα Μπάρμπα, τομεάρχης πολιτισμού του Δήμου Γλυφάδας.
Στόχος της παράστασης είναι να προκαλέσει θετικές αλλαγές στην κοινωνία και να συμβάλει στην καταπολέμηση των φαινομένων βίας και εκφοβισμού μέσα κι έξω από τα σχολεία. Επίσης σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και τον γόνιμο προβληματισμό για το bullying. Η παράσταση θέτει ερωτήματα και παρακινεί για δράση και αντίσταση.
Ένα στρογγυλοκέφαλο παιδί γεννιέται σε μια χώρα μυτεροκέφαλων. Θα αντιμετωπίσει τη σκληρότητα, την κοροϊδία και τον εκφοβισμό από τους συνομηλίκους του. Ο βασιλιάς της χώρας (Κώστας Βουτσάς) στέλνει όλα τα παιδιά, στο στρογγυλό δάσος. Εκεί θα ανακαλύψουν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να χτίσουν μια θετική στάση για τη ζωή και υγιείς σχέσεις με τους άλλους. 
Βίντεο-Ρεπορτάζ από τις Ειδήσεις του ΑΝΤ1 (19-4-2016)


Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *