Συμμετοχικό Θέατρο 2018-2019


Categories :

Η Θεατρομάθεια με τις παραστάσεις της, δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις σε μικρούς και μεγάλους γιατί εμπνέει, συγκινεί, προσφέρει χαρά και γέλιο, ενώ ταυτόχρονα τοποθετεί το θεατή στο κέντρο της σκηνής με τη συμμετοχή του στα δρώμενα. 
Οι φετινές μας παραστάσεις απαντούν σε ισχυρά αιτήματα της εποχής, όπως η αρμονική συνεργασία κι ο σεβασμός στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον αλλά και η εξερεύνηση του σύμπαντος.

Παραστάσεις Θεατρομάθειας 2018-2019 αναλυτικά:

“Του τραγουδιού το παραμύθι”

[Θέμα: Φιλία, μουσική, ποίηση]

Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Στο ταξίδι αυτό τους συνοδεύουν οι μικροί θεατές, πότε ως πλάσματα της φύσης και πότε ως ναύτες. Η παράσταση στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτης, Σεφέρης, κλπ.) όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες (Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, κ.ά.).

“Σκυλοπατούσες στο διάστημα”

[Θέμα: Διάστημα, σχήματα]

Η σκυλίτσα Έλικα κουνάει χαρούμενα την ουρά της όταν ακούει ιστορίες για το διάστημα και τα αστέρια. Γνήσια απόγονος της Λάικα, του πρώτου σκύλου που ταξίδεψε στο φεγγάρι, θέλει να φτιάξει ένα πύραυλο και να ταξιδέψει.

Η σχολή αστροναυτών της έστειλε οδηγίες κι εκείνη με ζήλο θα τις ακολουθήσει με τη βοήθεια των παιδιών. Η σκυλίτσα μας θα μάθει τα σχήματα για να φτιάξει διαστημόπλοιο, ενώ μέσα από το παιχνίδι, το χορό, την κίνηση, θα εξερευνήσουμε απλές επιστημονικές έννοιες, ώστε οι σκυλοπατούσες μας να πατήσουν με επιτυχία στο φεγγάρι.

Η συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση, ως αστροναύτες, αστέρια, πλανήτες, εξωγήινοι, είναι καθοριστική για την επιτυχία του διαστημικού αυτού ταξιδιού και θα μας διδάξει πάνω από όλα ότι η συνεργασία και η συμβολή όλων σε ένα κοινό σκοπό φέρνει λαμπρά αποτελέσματα.

Οι παραστάσεις δίνονται στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων, Αθήνα) και σε χώρους σχολείων και πνευματικών κέντρων.

Κάθε έργο έχει δικό του Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού. Προγραμματίστε την παράσταση του σχολείου σας και θα σας τον στείλουμε άμεσα.

Πληροφορίες: 2109025025, theatromathia@yahoo.com

Πες-μου-και-θα-ξεχάσω.-Δείξε-μου-και-ίσως-να-θυμάμαι.-Κάνε-με-να-το-βιώσω-και-θα-το-καταλάβω.-Κινέζικη-παροιμία-1

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *