Ημέρα Θέατρου για παιδιά και νέους 2022


Categories :

Κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου για παιδιά και νέους. Η τέχνη είναι το γόνιμο έδαφος μέσα από το οποίο κανείς αναπτύσσει τον χαρακτήρα του, τις δεξιότητές του, ανακαλύπτει τις κλήσεις του και διερευνά με ασφάλεια τον κόσμο που τον περιβάλει.

Το μήνυμα της μέρας είναι: “Πάρτε ένα παιδί στο θέατρο σήμερα”.
Κι όπως λέει στο μήνυμά της η πρόεδρος της #assitej Sue Giles “Το θέατρο ανοίγει την πόρτα στο ακατόρθωτο, στη χαρά και τη διασκέδαση, στο θαύμα και την ομορφιά. Είναι μια μοναδική εμπειρία που δίνει νόημα σε ένα χαοτικό κόσμο και μας εμπνέει για να τον φτιάξουμε έτσι όπως ονειρευόμαστε…
…Τώρα είναι η ώρα που το ζωντανό θέατρο είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο ως διαβεβαίωση ότι η φαντασία μπορεί να νικήσει το φόβο”.

Πάρτε ένα παιδί στο θέατρο, για να επανασυνδεθεί με τη ζωντανή παράσταση, με ιδέες και αισθήματα, να νοιώσει την ανθρώπινη επαφή και να αναδειχθεί το δικαίωμα του στην τέχνη και τον πολιτισμό αλλά και το δικαίωμα της αυτοέκφρασης. Το να ακούς και να αποδεχτείς τις ανάγκες των παιδιών και των νέων ανθρώπων είναι τρομερά σημαντικό, ειδικά σε αυτή την εποχή της πανδημίας των αναταραχών και της αστάθειας.

Πάρτε ένα παιδί στο θέατρο. Κάντε του αυτό το μεγάλο δώρο! Γιατί το θέατρο είναι χώρος απελευθέρωσης, κάθαρσης και έκφρασης χαράς. Γιατί οι τέχνες κι ο πολιτισμός επιτρέπουν να φανταστούμε τον κόσμο που θέλουμε να δημιουργήσουμε! Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας η συμβολή τους ανάμεσα σε άλλες δράσεις που εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες στις κοινωνίες μας.

Στην εποχή της πανδημίας και των συγκρούσεων, τα παιδιά και οι νέοι στερήθηκαν την κοινωνικότητα, τη σιγουριά και την ελπίδα κι αυτό έχει επηρεάσει βαθιά την πνευματική υγεία τους. Το παιδικό και νεανικό κοινό περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη την τέχνη και τον πολιτισμό, το θέατρο και τις εκδηλώσεις γιατί είναι αυτές οι ουσιαστικές εμπειρίες που ανοίγουν τους ορίζοντες και προσφέρουν πολλαπλές θεάσεις του κόσμου μας.

Πάρτε ένα παιδί στο θέατρο. Να νοιώσει, να σκεφτεί και να φανταστεί!

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *