Θίασος της παράστασης Ο Καραγκιόζης κι η Ειρήνη εναντίον του Πολέμου

2017 — Ευχαριστούμε την Kawacom για την υποστήριξη της παράστασης

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η ελληνική εταιρεία Kawacom Hellas κάλυψε το κόστος της παιδαγωγικής παράστασης «Ο Καραγκιόζης κι η Ειρήνη εναντίον του πολέμου», με τον Κώστα Βουτσά, ώστε να παρουσιαστεί δωρεάν σε συλλόγους ατόμων με αναπηρία.

Η υποστήριξη αυτή έδωσε στη Θεατρομάθεια τη δυνατότητα να προσφέρει την παράσταση σε ένα κοινό που συχνά αντιμετωπίζει εμπόδια στην πρόσβαση στον πολιτισμό.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Κώστας Βουτσάς είναι ο κεντρικός ήρωας, ο Καραγκιόζης, σε αυτή τη διασκευή της αντιπολεμικής κωμωδίας «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

Η παράσταση διατηρεί στοιχεία του πρωτοτύπου —την αμεσότητα, την ποικιλία των χαρακτήρων και την ποιητική του διάσταση— και προσεγγίζει τους μαθητές μέσα από τον οικείο τύπο του Καραγκιόζη. Ο καταφερτζής και πολυμήχανος ήρωας λειτουργεί ως μια προσιτή αναλογία για τα παιδιά, βοηθώντας τα να προσεγγίσουν τα αντιπολεμικά μηνύματα του έργου.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Τριανόν, κατόπιν συνεννόησης με σχολεία και συλλόγους, κατά τη χρονιά 2017–2018.

Σημείωση αρχείου: Η συγκεκριμένη σελίδα αφορά την υποστήριξη της παράστασης «Ο Καραγκιόζης κι η Ειρήνη εναντίον του πολέμου» κατά την περίοδο 2017–2018.

Παρόμοια άρθρα