Αντίο σπουδαίε Κώστα Βουτσά!


Categories :
_VAG5984-2-2
Κώστας Βουτσάς ως Καραγκιόζης/Τρυγαίος στην παράσταση της Θεατρομάθειας “Ειρήνη εναντίον του πολέμου” του Αριστοφάνη

Καλό ταξίδι σπουδαίε Κώστα Βουτσά!
Σε ευγνωμονούμε που μας πρόσφερες το απαράμιλλο ταλέντο σου, τη σοφία σου, το καλλιτεχνικό σου εκτόπισμα, την πείρα σου, τις ιδέες σου, το ήθος σου και τη σκηνική γοητεία σου, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, στις παραστάσεις της Θεατρομάθειας για παιδιά κι εφήβους.

Δίδασκες ήθος κι αγάπη για το θέατρο με τη φροντίδα σου, όχι μόνο στις πρόβες, αλλά ως την τελευταία παράσταση… “Αλκμήνη, πρόσθεσε κι αυτό σε εκείνη τη φράση”… “Αλίκη, μην κάνεις πάνω από τρεις φορές το ίδιο αστείο, το καις”… “Φίλιππε, πριν πεις τη φράση, γέλα να γυρίσουν να σε κοιτάξουν, γιατί η δράση ήταν στην άλλη μεριά της σκηνής”, “Πάνο θα σου κάνω τρία διαφορετικά περπατήματα, μετά να μιλήσεις”… “Μελίνα, κάνε μισό βήμα πίσω να φαίνεσαι πιο κοντή δίπλα της” … Μας δίδαξες πάνω και κάτω από τη σκηνή!
Σου λέγαμε “Κώστα τα μικρά στην πρώτη σειρά, τρώνε πατατάκια!” και μας αποστόμωνες “Ε, και; Τι θες; Να τους κόψεις τη χαρά;” ή “Κώστα μη βγεις για φωτογραφίες σήμερα με τους μαθητές, γιατί είναι σε έξαρση οι ιώσεις” κι εσύ γελούσες… “Γιατί, θα’ρθει και αύριο το σχολείο αυτό;” έλεγες! “Κώστα το κορδόνι σου λύθηκε”…. “Άμα δουν το κορδόνι μου, πρέπει να φύγω από τη σκηνή”… Κι εμείς νομίζαμε ότι θα σαι για πάντα δίπλα μας, να μας κρατάς το χέρι!
Καλό σου ταξίδι σπουδαίε άνθρωπε και καλλιτέχνη! Είμαστε πολύ τυχεροί που σε συναντήσαμε! .
.
.
Ο Κώστας Βουτσάς στη Θεατρομάθεια σκηνοθέτησε και έπαιξε στις παραστάσεις:
“Ο τρελός υπηρέτης του Λυσία” (2013-2014)
“Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων” (2014-2016)
“Ο Καραγκιόζης κι η Ειρήνη του Αριστοφάνη” (2016-2018)
.
.
.
(το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στις 5 Μαρτίου στο λογαριασμό Instagram της Θεατρομάθειας)

Ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς και η συμβολή του στη Θεατρομάθεια
Κώστας Βουτσάς ως Καραγκιόζης/Τρυγαίος στην παράσταση της Θεατρομάθειας “Ειρήνη εναντίον του Πολέμου” βασισμένη στην “Ειρήνη” του Αριστοφάνη

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *