“Τι χτυπάς και κλαις; Ποντικάκι πες τι θες!”


Το έργο

Η μικρή Ντίνα η ποντικίνα, αγαπάει τις φράουλες! Όταν λοιπόν βλέπει βατόμουρα στο πιάτο της ενώ είχε ζητήσει φράουλες, την κατακλύζει ο θυμός και τσακώνεται με τη μαμά της. Το ποντικάκι όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί το θυμό του και η μαμά του, του δίνει το μαγικό κουτί των συναισθημάτων με την οδηγία να ανακαλύψει όλα όσα κρύβει έξω στον κήπο. Εκεί έχουν μαζευτεί και τα παιδιά-ζωάκια του δάσους και θέλουν να το βοηθήσουν. Το ποντικάκι με τη βοήθεια των παιδιών θα ανακαλύψει πώς να μαλακώνει το θυμό, αλλά και τί είναι η χαρά, ο φόβος και η στεναχώρια. Θα βρει ακόμα τον «ευτυχισμένο πρίγκιπα» και το καλόκαρδο σπουργίτι από το φημισμένο παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ και θα μάθει την αξία της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας και της φιλίας.

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία – ερμηνεία: Αλίκη Κατσαβού

Παιδαγωγικοί στόχοι

Στόχος της παράστασης είναι να καταλάβουν τα παιδιά ότι μπορούν να θυμώνουν αλλά όχι να γίνονται επιθετικά. Έχει παρατηρηθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τι είναι ο θυμός και τι συμβαίνει όταν αυτός δεν εκτονώνεται σωστά. Αυτό κυρίως συμβαίνει γιατί τα παιδιά νοιώθουν και εκφράζουν θυμό, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι (Kuebli, 1994). Επίσης μπορούν να πουν τί τους θυμώνει, αλλά εξακολουθούν να μην κατανοούν τί πρέπει να κάνουν. Το συναίσθημα το θυμού είναι απόλυτα αποδεκτό και φυσιολογικό, τα παιδιά όμως πρέπει να διδαχτούν τη σωστή έκφρασή του.

Πληροφορίες

  • Η παράσταση μπορεί να προγραμματιστεί για παρουσίαση στο χώρο του σχολείου ή σε συνεργαζόμενα θέατρα.
  • Τα σχολεία που προγραμματίζουν την παράσταση θα λάβουν φάκελο εκπαιδευτικού υλικού με δραστηριότητες προετοιμασίας αλλά και αφομοίωσης.
  • Ιδανικές ηλικίες για το έργο: 2,5-6 ετών

Ιδέα

Οικονομική λύση για πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας! Προσφέρετε στο σχολείο του την παράστασή μας και σβήστε τα κεράκια της τούρτας πριν ή μετά δίνοντας την ευκαιρία για πολύ παιχνίδι, χορό και χαρά αυτή την ξεχωριστή μέρα! (Πληροφορίες: 2109025025)

blogΤι χτυπας και κλαις; Ποντικάκι πες τι θες!

Συνεντεύξεις/ άρθρα/ αναφορές στη Θεατρομάθεια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *