“Σκυλοπατούσες στο διάστημα”


Το έργο

Η Έλικα είναι μια χαρούμενη σκυλίτσα που κουνάει την ουρά της από χαρά όταν ακούει ιστορίες για το διάστημα και τα αστέρια. Γνήσια απόγονος της Λάικα, του πρώτου σκύλου που ταξίδεψε στο φεγγάρι, θέλει να φτιάξει ένα πύραυλο και να ταξιδέψει.

Για να τα καταφέρει πρέπει να κάνει και την απαραίτητη εκπαίδευση ως αστροναύτης. Γι’ αυτό η Σχολή Αστροναυτών, της έστειλε οδηγίες κι εκείνη με ζήλο θα τις ακολουθήσει για να πατήσουν κι οι δικές της σκυλοπατούσες το φεγγάρι.

Με τη βοήθεια των παιδιών η σκυλίτσα μας θα μάθει τα σχήματα για να φτιάξει το διαστημόπλοιό τους, ενώ μέσα από τις οδηγίες της Σχολής Αστροναυτών, το παιχνίδι, το χορό, την κίνηση, θα εξερευνήσουμε απλές επιστημονικές έννοιες, όπως η βαρύτητα και τα ουράνια σώματα και θα μάθουμε τι χρειάζεται ένας αστροναύτης, ώστε το ταξίδι μας να ολοκληρωθεί. 

Η συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση, ως αστροναύτες, αστέρια, πλανήτες, εξωγήινοι, είναι καθοριστική για την επιτυχία του διαστημικού αυτού ταξιδιού και θα μας διδάξει πάνω από όλα ότι η συνεργασία και η συμβολή όλων σε ένα κοινό σκοπό φέρνει λαμπρά αποτελέσματα.

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία – ερμηνεία: Αλίκη Κατσαβού

Παιδαγωγικοί στόχοι

Στόχος της παράστασης είναι να καταλάβουν τα παιδιά απλές επιστημονικές έννοιες αλλά πάνω από όλα να αισθανθούν τις απίστευτες δυνάμεις της φαντασίας και της θέλησης.

Ευρύτερα μέσα από όλες τις παραστάσεις μας συμμετοχικού θεάτρου θέλουμε να προωθήσουμε την χρησιμότητά του θεάτρου ως εκπαιδευτικό εργαλείο και να υπογραμμίσουμε την αξία του παιχνιδιού και της αισθητικής καλλιέργειας μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πληροφορίες (θέατρο στο σχολείο)

  • Η παράσταση μπορεί να προγραμματιστεί για παρουσίαση στο χώρο του σχολείου ή σε συνεργαζόμενα θέατρα.
  • Τα σχολεία που προγραμματίζουν την παράσταση θα λάβουν φάκελο εκπαιδευτικού υλικού με δραστηριότητες προετοιμασίας αλλά και αφομοίωσης.
  • Ιδανικές ηλικίες για το έργο: 2,5-7 ετών

Ιδέα για γονείς

Οικονομική λύση για πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας! Προσφέρετε στο σχολείο του την παράστασή μας και σβήστε τα κεράκια της τούρτας πριν ή μετά δίνοντας την ευκαιρία για πολύ παιχνίδι, χορό και χαρά αυτή την ξεχωριστή μέρα! (Πληροφορίες: 2109025025)

Συνεντεύξεις/ άρθρα/ αναφορές στη Θεατρομάθεια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *