2021-2022 Σκυλοπατούσες στο διάστημα


Categories :

 

Τίτλος παράστασης: Σκυλοπατούσες στο διάστημα με σχέδιο διαστημοπλοίου και φεγγαριού

Συμμετοχικό Θέατρο με θέμα το διάστημα

Στη Θεατρομάθεια έχουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας θεατών και συντελεστών. Γνωρίζουμε επίσης το τεράστιο όφελος που θα έχουν τα παιδιά από την επαφή τους με το ζωντανό θέατρο

Μέσα από την 20χρονη εμπειρία μας ξέρουμε ότι μπορούμε να διασώσουμε το σπόρο του θεάτρου στην καρδιά των μικρών θεατών με τήρηση όλων των υγειονομικών διατάξεων.

“Σκυλοπατούσες στο διάστημα”

Σκυλοπατούσες στο διάστημα

Περίληψη έργου

Η σκυλίτσα Έλικα, θέλει να ταξιδέψει στο διάστημα όπως η διάσημη πρόγονός της. Η σχολή αστροναυτών έστειλε οδηγίες και με τη βοήθεια των παιδιών θα μάθει τα σχήματα για να φτιάξει το διαστημόπλοιό τους, ενώ μέσα από το παιχνίδι, το χορό, την κίνηση θα εξερευνήσει απλές επιστημονικές έννοιες, ώστε το ταξίδι να ολοκληρωθεί. Η συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση, ως αστροναύτες, αστέρια, πλανήτες, εξωγήινοι, είναι καθοριστική και το διαστημικό αυτό ταξίδι θα μας διδάξει πάνω από όλα ότι η συνεργασία και η συμβολή όλων σε ένα κοινό σκοπό φέρνει λαμπρά αποτελέσματα.

Παιδαγωγικοί στόχοι

Στόχος της παράστασης είναι να καταλάβουν τα παιδιά απλές επιστημονικές έννοιες αλλά πάνω από όλα να αισθανθούν τις απίστευτες δυνάμεις της φαντασίας και της θέλησης.
Ευρύτερα μέσα από όλες τις παραστάσεις μας συμμετοχικού θεάτρου θέλουμε να προωθήσουμε την χρησιμότητά του θεάτρου ως εκπαιδευτικό εργαλείο και να υπογραμμίσουμε την αξία του παιχνιδιού και της αισθητικής καλλιέργειας μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Παραστάσεις

Στους χώρους των σχολείων και Πολιτιστικούς χώρους της επικράτειας

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία -Ερμηνεία: Αλίκη Κατσαβού
Σκηνικά-Κοστούμια: Άννα Κατσαβού
Ξύλινες κατασκευές: Παναγιώτης Παλαιοθόδωρος

https://www.youtube.com/watch?v=TYi1as9uR3U
  • Το έργο συνοδεύεται από Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού.
  • Παραστάσεις σε χώρους σχολείων κατόπιν προγραμματισμού πάντα ανά τμήμα και σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες

Φωτογραφίες

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *