2012 Θερινά Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά… δραστήρια!


Categories :
 Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και η ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ δημιουργούν εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία θέατρο για παιδιά που με τη ζωντάνια, την πρωτοτυπία και τα παιδαγωγικά του μηνύματα έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Αυτό το καλοκαίρι ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τα Θερινά Θεατρικά Εργαστήρια για Παιδιά.

Επί ενάμισι μήνα, τρεις φορές την εβδομάδα, τα παιδιά θα συναντιούνται στο Θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη) για το γλυκό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργίας και του θεάτρου, όπου θα γνωρίσουν όλους τους τομείς της θεατρικής τέχνης.

Μέσα από το παιχνίδι, η ομάδα επαγγελματιών καλλιτεχνών- παιδαγωγών του θεάτρου για παιδιά συνδυάζουν το θέατρο, τη μουσική, το χορό, την ορθοφωνία, το τραγούδι και τον αυτοσχεδιασμό με τη δημιουργική μάθηση και την ψυχαγωγία. Με αυτόν τον τρόπο, είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά αναδεικνύουν τις κλίσεις τους, ανοίγουν το δρόμο στη δημιουργικότητά τους, τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους και αυξάνουν την ικανότητα συγκέντρωσής τους. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση μιας μαγικής μίνι παράστασης ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των παιδιών.

Ο Νίκος Καμτσής και η Αλίκη Κατσαβού που διευθύνουν τα εργαστήρια σε εβδομαδιαία βάση αξιολογούν την πορεία των παιδιών, ώστε να είναι σίγουροι πως όλοι οι συμμετέχοντες ωφελούνται ισότιμα μέσα στη διαδικασία.

Ανάλογα με τη συμμετοχή, τα γκρουπ των παιδιών δύναται να χωριστούν ηλικιακά. Επίσης οι ώρες και μέρες της δραστηριότητας δύναται να συντμηθούν ή να διευρυνθούν σε συνεννόηση με τους γονείς.

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και η ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ θα ποικίλουν τις δραστηριότητες με χρήσιμα δώρα όπως DVD και CD με παιδικά τραγούδια που δίνουν την δυνατότητα συνέχισης της διασκέδασής τους στο σπίτι μαζί με τη μαμά ή τον μπαμπά.

Πρόγραμμα Εργαστηρίων

Κάθε εργαστήρι κρατάει 90 λεπτά και κάθε μέρα συνάντησης περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία τέτοια εργαστήρια με ενδιάμεσο διάλειμμα για φρέσκο χυμό και νερό. Ο κύκλος των συναντήσεων ολοκληρώνεται σε έξι εβδομάδες. Κάθε εβδομάδα έχει και μια θεματική όπως: ζούγκλα, διάστημα, κάτω από τη θάλασσα, το νησί του θησαυρού, ο γύρος του κόσμου, το παραμυθοδάσος. Τα παιδιά λαμβάνουν μια αφίσα για αυτοκόλλητα με τις θεματικές αυτές, που συμπληρώνουν βδομάδα προς βδομάδα ως τη μέρα της μίνι παράστασης.

Κινήσου και Νιώσε – συνδυάζει το χορό, παιχνίδια ανταπόκρισης και ασκήσεις συντονισμού. Όλες αυτές οι δραστηριότητες στοχεύουν στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και σταθερότητας στην κίνηση. Τα παιδιά κερδίζουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη φυσική δραστηριότητα και βελτιώνουν τη στάση του σώματος.

Άκου, Μίλα και Τραγούδα – επικεντρώνεται στην εκμάθηση τραγουδιών και αστείων γλωσσοδετών. Η χιουμοριστική προσέγγιση στο κομμάτι αυτό είναι ιδανική για να τονώσει την αυτοπεποίθηση ακόμα και των πιο ντροπαλών παιδιών και να τους δώσει μια ευκαιρία για να λάμψουν. Ταυτόχρονα τα παιδιά αναπτύσσουν  τη λεκτική επικοινωνία και την συγκέντρωσή τους.

Φαντάσου και Δημιούργησε – εργαστήρι που βασίζεται στο θέατρο και περιλαμβάνει παιχνίδια ανάπτυξης της φαντασίας και εξερεύνησης χαρακτήρων, αυτοσχεδιασμού και παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση και αφηγηματικές τεχνικές. Μέσα από το παιχνίδι, οι ασκήσεις του εργαστηρίου αυξάνουν τη συγκέντρωση, τη φαντασία και την αντίληψη του παιδιού ενώ παράλληλα αναπτύσσουν  το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία.

Χρωμάτισε και κόλλησε – εργαστήρι εικαστικής δημιουργίας. Παιχνίδια με το χρώμα για να δημιουργήσουμε μόνοι μας το σκηνικό και τα κοστούμια της παράστασής μας.
Παράλληλα με τα παραπάνω εργαστήρια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά ντοκιμαντέρ γύρω από το θέατρο που θα δώσουν ευκαιρίες για συζήτηση, αλλά και παιχνίδι.

Έναρξη: 18/6   
Λήξη: 27/7  
Προτεινόμενες Ώρες Εργαστηρίου: 8.00-1.30
Κόστος: 290 €

Επικοινωνία
ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ: 210-8656004, 210-8679535, 210-8624392 
ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ: 210-9025025, 210-9021348

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *