2006 – Με ένα βιβλίο για εισιτήριο
“ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ”
Άγκυρα-Πολυχώρος (Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη)
Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 12:3Ο μ.μ.
Οι Εκδόσεις Άγκυρα και το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου “Θεατρομάθεια” παρουσιάζουν στην Άγκυρα-Πολυχώρος, την παράσταση “Το Ταξίδι της παπλωματούς” σε δραματοποίηση Τάκη Χρυσούλη και σκηνοθεσία Μελίνας Παπανέστορος. Συνεχίζουν έτσι το επιτυχημένο πρόγραμμα δραματοποιήσεων παραμυθιών με το γενικό τίτλο: «Με ένα βιβλίο για εισιτήριο?» που αποτελεί μια πρόταση στην παιδική ψυχαγωγία η οποία δένει το βιβλίο με το θέατρο. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, παρουσιάστηκαν σε δραματοποιήσεις Τάκη Χρυσούλη, τα παραμύθια «Το Δώρο της Παπλωματούς» του Jeff Brumbeau και «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ.
Το έργο
«Το ταξίδι της παπλωματούς» είναι μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς. Ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο του, αυτόν της ευμάρειας και καλοπέρασης για να ταξιδέψει σε άλλους τόπους, με σκοπό να ανακαλύψει που βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Εκεί διαπιστώνει έκπληκτη, πως υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τους κάνει δυστυχισμένους. Στην αρχή νομίζει πως η ίδια δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει, μα γρήγορα θα καταλάβει πως κάτι έχει κι αυτή να τους προσφέρει. Καθώς ανακαλύπτει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης και κυρίως της προσφοράς, το κορίτσι ανακαλύπτει και τη δικιά του ευτυχία και γαλήνη, που ποτέ ως τότε δεν είχε γνωρίσει. Η όμορφη και δυνατή αυτή ιστορία του Jeff Brumbeau, αφηγείται το τι είχε συμβεί πριν από τα όσα αναφέρονται στο άλλο θαυμάσιο παραμύθι των ίδιων δημιουργών: «Το Δώρο της Παπλωματούς» με το οποίο έγινε η έναρξη του προγράμματος δραματοποιήσεων «Με ένα βιβλίο για εισιτήριο», πριν ενάμισι χρόνο.
Οι συντελεστές
Η δραματοποίηση του έργου και οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Τάκη Χρυσούλη, η σκηνοθεσία της Μελίνας Παπανέστορος και η μουσική της Αναστασίας Παπαδημητρίου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Παπανέστορος, Αλίκη Κατσαβού, Δήμητρα Γιαννακοπούλου και Έλενα Ρουμελιώτη.
Αντίτιμο εισόδου:
Παιδιά: Το βιβλίο «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ» ή άλλο ίσης αξίας (Λ.Τ. 13,80 ?).
Συνοδοί: 10,00 ?
Σχετικά Θέματα
2006 – Στου χρόνου το αλώνι παίζουν η Δήμητρα κι Περσεφόνη
Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος “Θεατρομάθεια” θα παρουσιάσει τη νέα του παραγωγή της Παιδικής Σκηνής: [...]2007 Πρεμιέρα Νέας Παράστασης
Οι Εκδόσεις AΓKYPA, συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα παραστατικής αφήγησης παραμυθιών. Οι παραστάσεις μας βασίζονται στα [...]
Τί να κάνω για να γίνω ηθοποιός
Αν και πολλοί ηθοποιοί δεν έχουν σπουδάσει την τέχνη της υποκριτικής, η εκπαίδευση βοηθάει τόσο [...]
“Σκυλοπατούσες στο διάστημα”
Το έργο Η Έλικα είναι μια χαρούμενη σκυλίτσα που κουνάει την ουρά της από χαρά [...]2011 Κάποτε στη Μελωδιούπολη
Οι Εκδόσεις Άγκυρα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια», συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα [...]2014 Το στοίχημα της Θεατρομάθειας ενάντια στον εκφοβισμό
Ο εκφοβισμός και η βία στα σχολεία αυξάνει χρόνο με το χρόνο. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται [...]