Θεατρική παράσταση για το bullying (εκφοβισμός)


Categories :

Ο Κώστας Βουτσάς και η Θεατρομάθεια παρουσιάζουν στο Κινηματοθέατρο Τριανόν την παράσταση για παιδιά και νέους με τίτλο: “Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων” και θέμα το bullying (εκφοβισμός).


Ο Κώστας Βουτσάς θα είναι ο βασιλιάς της χώρας των μυτεροκέφαλων και υπόσχεται, άφθονο γέλιο αλλά και σημαντικά μηνύματα κατά του εκφοβισμού (bullying). 

Ένα στρογγυλοκέφαλο παιδί γεννιέται σε μια χώρα μυτεροκέφαλων. Δυστυχώς θα αντιμετωπίσει τη σκληρότητα, την κοροϊδία και τον εκφοβισμό από τους συνομηλίκους του. Ο βασιλιάς της χώρας θα αναγκαστεί να εξορίσει όλη την παρέα των παιδιών, στο δάσος των γνώσεων και των αποφάσεων, κι εκεί θα ανακαλύψουν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να χτίσουν μια θετική στάση για τη ζωή και υγιείς σχέσεις με τους άλλους. Θα ανακαλύψουν τρόπους για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής, το όπλο της γνώσης, αλλά και τους κινδύνους του ιστού. 

Το θέατρο αγαπάει τον συμβολισμό και είναι ακριβώς αυτό το στοιχείο που κάνει την παράστασή μας, συναρπαστική ευκαιρία για να μιλήσουμε τόσο για το bullying, όσο και για την αποδοχή του διαφορετικού

Η συγκινητική και κωμική περιπέτεια ενός στρογγυλοκέφαλου που γεννήθηκε στη χώρα των Μυτεροκέφαλων, είναι μια αλληγορία για το διαφορετικό, αλλά και μια περιπέτεια για την ανακάλυψη του εαυτού μας. 

.:: Παιδαγωγικοί στόχοι του έργου ::.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση κι ο γόνιμος προβληματισμός πάνω στο σοβαρό πρόβλημα του bullying. Η παράσταση θέτει ερωτήματα και παρακινεί για δράση και αντίσταση στους θύτες.

.:: Συντελεστές ::.
Κείμενο: Αλίκη Κατσαβού, Κώστας Βουτσάς
Σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς
Μουσική: Νίκος Σαπουντζάκης

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Νέλη Αλκάδη, Χριστίνα Δρεμέτσικα, Σάββας Μενοίκου, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Σκοπελίτη.Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *