2008 Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (προς παιδιά 4-9 ετών)
Σήμερα, 27 Νοεμβρίου, είναι η «Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση», που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο. Κι η ομάδα της Θεατρομάθειας, που παίζει για σας, θέλει να σας μιλήσει γι’ αυτό.
Όλοι βλέπουμε κι ακούμε πως οι αλλαγές στο κλίμα, τα παιδιά που δεν έχουν να φάνε, τα παιδιά κι οι ανήμποροι που δεν έχουν τη δύναμη να παλέψουν… χάνουν. Κι όταν χάνουν αυτοί, χάνουμε όλοι το αύριο.
Έχουμε όμως και λόγους να ελπίζουμε. Σε κάθε γωνία του κόσμου, νηπιαγωγεία και σχολεία, δημιουργούν όμορφα, νέα έργα και βρίσκουν χαρά και δύναμη μέσα απ’ το παιχνίδι της τέχνης του θεάτρου.
Το θέατρο γίνεται ο πραγματικός και φανταστικός κόσμος των ανθρώπων. Είναι ένας τρόπος ώστε τα παιδιά και οι μεγάλοι να μάθουν καινούργια πράγματα για τη ζωή. Μαθαίνουν μέσα από το δικό τους “παιχνίδι” θεάτρου, για τους άλλους και για τους εαυτούς τους.
Όλοι χρειαζόμαστε το θέατρο για να πούμε εκείνα που αλλιώς θα έμεναν στη σιωπή. Χρειαζόμαστε το θέατρο για να ονειρευτούμε, για να γνωρίσουμε εμάς και τους άλλους, μα πάνω απ’ όλα… για να ελπίσουμε για έναν κόσμο καλύτερο!
Ελάτε να δώσουμε την ευκαιρία, σε σας τα παιδιά να χαρείτε το θέατρο.
Γιατί το θέατρο θα σας κάνει καλύτερους κι εσάς κι εμάς που θα παίξουμε μαζί σας.
Σχετικά Θέματα
2016 Κριτική για την παράστασή μας – Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων
Ο Κώστας Νταλιάνης έχει δημοσιεύσει κριτική για την παράστασή μας με θέμα το bullying και [...]
Παραστάσεις και δρώμενα για παιδιά 2022-2023
Tη σαιζόν 2022-2023 δημιουργούμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά με κύριο άξονα τις θεατρικές παραστάσεις [...]
Θα εκτοπίσει η AI τους ηθοποιούς;
Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αντίκτυπο στις τέχνες και την ψυχαγωγία. Έτσι μοιραία υπάρχει προβληματισμός [...]
Ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις στην τέχνη του θεάτρου;
Το σύγχρονο θέατρο είναι μια δυναμική και διαρκώς εξελισσόμενη τέχνη, που αντανακλά τις αλλαγές και [...]2008 “Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο”
Kάθε Σάββατο στις 12:30 μ.μ. (Πρεμιέρα 1 Νοεμβρίου 2008) O Πολιτιστικός Πολυχώρος Άγκυρα συνεχίζει για [...]Επίσημη πρεμιέρα ‘Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων’
Θεατρικη παρασταση για το bullying με τον Κωστα Βουτσα Ο πάντα ανήσυχος σαν έφηβος Κώστας [...]2011 Κάποτε στη Μελωδιούπολη
Οι Εκδόσεις Άγκυρα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια», συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα [...]