Συμμετοχικό Θέατρο 2017-2018


Categories :


🎭 Το συμμετοχικό θέατρο είναι ιδανικό συμπλήρωμα και ενισχυτικό της δουλειάς του εκπαιδευτικού. Δημιουργεί τις ασφαλείς εκείνες συνθήκες για να ανθίσει μέσα από την επί σκηνής δράση και συμμετοχή, η προσωπικότητα των μικρών θεατών, αλλά και να δοκιμαστούν οι γνώσεις τους πάνω στο θέμα της παράστασης και φυσικά να διευρυνθούν.


Οι παραστάσεις της παιδικής σκηνής συμμετοχικού θεάτρου, αποτελούν τέλεια εισαγωγή στη μαγεία του θεάτρου για τις μικρές ηλικίες.
🙌 Η συμμετοχή των παιδιών είναι ουσιαστική και όχι προσχηματική! Πρόκειται για δύο συμμετοχικά έργα κατά τη διάρκεια των οποίων, οι ηθοποιοί καθοδηγούν τους μικρούς μαθητές χωρίς πίεση, αλλά μέσα από τη χαρά που έχει το παιχνίδι, ώστε να νοιώθουν ότι με τη συνεργασία τους προχωράει η δράση του έργου.


Αναλυτικά τα έργα:

🎶  Του τραγουδιού το παραμύθι.
Για την αγάπη, τη φιλία αλλά και το ταξίδι μέσα στη μουσική και την ποίηση.
Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, συναντιούνται και ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Η μικτή συμμετοχική παράσταση στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτης, Σεφέρης, κλπ.) όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες (Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, κ.ά.). Στο ταξίδι αυτό μέσα από τα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν από Νόμπελ έως διεθνή βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση, τους ήρωες συνοδεύουν κι οι μικροί θεατές, πότε ως πλάσματα της φύσης και πότε ως ναύτες.

🔗 www.theatromathia.gr/pl_tragoudiou.html

Συντελεστές
Κείμενο: Τάκης Χρυσούλης
Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού
Μουσική επιμέλεια-ενορχήστρωσηa:Theodore Broutzakis
Φωνοληψία – επεξεργασία: Stelios Tzanetis

Σκηνικά-Κοστούμια: Άννα Κατσαβού
Ξύλινες κατασκευές: Παναγιώτης Παλιοθόδωρος
Φωτογραφίες: Ευάγγελος Γουβέλης
Παίζουν: Μαρία Ροβάκη στο ρόλο του παλιάτσου Άρη και η Ιωάννα Χατζάτογλου στο ρόλο της κούκλας Μυρτούς🐭 Τί χτυπάς και κλαις; Ποντικάκι πες τι θες!
Για τα συναισθήματα και τη διαχείριση του θυμού.

Το ποντικάκι που δεν μπορεί να διαχειριστεί το θυμό του, με τη βοήθεια των παιδιών και το μαγικό κουτί των συναισθημάτων που του έδωσε η μαμά του, θα ανακαλύψει τρόπους για να μαλακώνει το θυμό, αλλά και τι είναι η χαρά, ο φόβος και η στεναχώρια, αλλά και τον «ευτυχισμένο πρίγκιπα» από το φημισμένο παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ για να αναγνωρίσουμε όλοι την αξία της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας και της φιλίας.

🔗 www.theatromathia.gr/pl_pontikaki.html
Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού
Ερμηνεύει η Αλκμήνη Σταθάτου (ή η Εβελίνα Κυπραίου)

📍 Οι παραστάσεις μας παρουσιάζονται  στο χώρο του σχολείου σας! Σε περίπτωση που το επιθυμείτε υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασης τους στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, Αθήνα)

📒 Κάθε παράσταση έχει το δικό της Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού με δραστηριότητες για την προετοιμασία αλλά και την αφομοίωση.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2109025025, 2109023339

1 thought on “Συμμετοχικό Θέατρο 2017-2018”

  1. Ανακάλυψα αυτό το μικρό διαμαντάκι σερφάροντας το ίντερνετ… Πολλά συγχαρητήρια ! Έχει μπει στους σελιδοδείκτες μου, περιττό να σας πω.

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *