Συμμετοχικό Θέατρο 2016-2017


Categories :
Για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συνδυάσουν τη διδασκαλία τους με τις παραστάσεις μας, θέλουμε να τονίσουμε ότι το συμμετοχικό θέατρο είναι ιδανικό συμπλήρωμα και ενισχυτικό της δουλειάς τους. Δημιουργεί τις ασφαλείς εκείνες συνθήκες (το περιβάλλον) για να ανθίσει μέσα από την επί σκηνής δράση και συμμετοχή, η προσωπικότητα των μικρών θεατών (αναπτύσσει την φαντασία τους, τις λεκτικές τους ικανότητες αλλά και τη μη λεκτική επικοινωνία, αναπτύσσει επίσης την ικανότητας τους να συνεργάζονται και να κατανοούν τους άλλους και ανακαλύπτουν τα δυνατά τους σημεία) αλλά και να δοκιμαστούν οι γνώσεις τους πάνω στο θέμα της παράστασης και φυσικά να διευρυνθούν. 
Φέτος παρουσιάζουμε τα παρακάτω έργα για παιδιά 2,5 έως 8 ετών:

💧 “To νεράκι καθαρίζω τη ζωή παντού χαρίζω“. Στο τρυφερό παραμύθι Περιβαλλοντικής Αγωγής κάποιος βρόμισε το ρυάκι των Νεραϊδών, αλλά κι ο Κάστορας έπαθε μεγάλη συμφορά. Με πονηριά ο ποντικός του έκλεψε το νερό απ’ το φράγμα του. Οι ήρωες χρειάζονται τη βοήθεια των παιδιών για να επανέλθει η τάξη στο νεραϊδοδάσος. Τα παιδιά με τη συμμετοχή επί σκηνής, μαθαίνουν για την προστασία και τη σπουδαιότητά του νερού, τον κύκλο του και τις τρεις καταστάσεις της ύλης.

🐭  “Τί χτυπάς και κλαις; Ποντικάκι πες τι θες“. Το ποντικάκι που δεν μπορεί να διαχειριστεί το θυμό του, με τη βοήθεια των παιδιών και το μαγικό κουτί των συναισθημάτων που του έδωσε η μαμά του, θα ανακαλύψει τρόπους για να μαλακώνει το θυμό, αλλά και τι είναι η χαρά, ο φόβος και η στεναχώρια, αλλά και τον «ευτυχισμένο πρίγκιπα» από το φημισμένο παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ για να αναγνωρίσουμε όλοι την αξία της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας και της φιλίας.

🌈 Οι παραστάσεις μας μπορούν να παρουσιαστούν στο χώρο του σχολείου σας και στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)

  • Οι παραστάσεις μας συνοδεύονται από Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού  
  • Τα έργα είναι υψηλής παιδαγωγικής και λογοτεχνικής αξίας 
  • Για τα έργα έχουν δημιουργηθεί πρωτότυπες μουσικές από καταξιωμένους καλλιτέχνες και τα κοστούμια και σκηνικά δημιουργούνται με γνώμονα την υψηλή αισθητική και καλλιτεχνική αξία.  
  • Η συμμετοχή των παιδιών είναι ουσιαστική και επί σκηνής κι όχι προσχηματική  
Παράλληλα με την επίσημη ιστοσελίδα μας διαθέτουμε σελίδα στο facebook από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητές μας.
Πληροφορίες – Κρατήσεις: ☎ 2109025025, ☎ 2109023339
Εμπνεόμαστε για τη δημιουργία των παραστάσεών μας από τις δικές σας διδακτικές ανάγκες και τις θεματικές ενότητες με τις οποίες καταπιάνεστε. Μην διστάζετε να μας προτείνετε θέματα που θα θέλατε να δείτε από τη νέα χρονιά στο email μας theatromathia@yahoo.com 

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *