Ο χειμώνας 2004 στη Θεατρομάθεια


Categories :
Παράλληλα με τις παραστάσεις της παιδικής σκηνής για τις οποίες σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, αυτή τη σαιζόν η Θεατρομάθεια παρουσιάζει και τα παρακάτω έργα:

Άγκυρα -Πολυχώρος (Σόλωνος 124, Αθήνα)

Το δώρο της Παπλωματούς
Ένα σύγχρονο παραμύθι του Τζέφ Μπριμπό σε θεατροποίηση και σκηνοθεσία Τάκη Χρυσούλη. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Εκδοτικού οίκου Άγκυρα και του Ινστιτούτου Παιδαγωγικού Θεάτρου “Θεατρομάθεια” που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα δραματοποιήσεων με τον γενικό τίτλο: «Τα παιδιά γνωρίζουν το θέατρο με ένα βιβλίο για εισιτήριο… και τους γονείς στο αναψυκτήριο».
«Το δώρο της παπλωματούς» είναι ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι που μιλά για τη χαρά της προσφοράς. Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνον που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για το βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα τους κάνει όλους αυτούς του θησαυρούς που έχει μαζεμένους;

Πρόγραμμα Παραστάσεων
  • Κάθε Σάββατο, 12.30 μεσημέρι
Συντελεστές Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσούλης
Μουσική: Αναστασία Παπαδημητρίου
ΠαίζουνΠαπλωματού: Μελίνα Παπανέστωρος
Αφηγήτρια: Αλίκη Κατσαβού
Βασιλιάς: Γιώργος Γάτσιος
***
Δήμος Νέου Ηρακλείου (Τόπος παράστασης: Ηλεκτρικός Σταθμός)

Της γιορτής οι τροβαδούροι κάθε χρόνο φέρνουν γούρι
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2004 & Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2004

Πίσω από τον τίτλο «Της γιορτής οι τροβαδούροι κάθε χρόνο φέρνουν γούρι» κρύβονται δυο σπονδυλωτά μονόπρακτα του Τάκη Χρυσούλη, κατάλληλα προσαρμοσμένα για θέατρο του δρόμου.

Στόχος των έργων είναι να αναδείξουν την αντίθεση της παλιάς και νέας γενιάς, της παράδοσης με την εξέλιξη, μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις των ηρώων.

Οι υπαίθριοι “διασκεδαστές” έρχονται από το χτες και μέσα από το σήμερα ζωγραφίζουν με τραγούδια και δρώμενα το αύριο. Οι χαρακτήρες από τους τελευταίους μα και τους πρώτους του είδους αναπτύσσουν τη διάθεση του ανθρώπου για κέφι και για ξεπέρασμα των δυσκολιών μέσα από την Τέχνη και την ψυχαγωγία που αυτή παρέχει.

Πρόκειται για μια παραγωγή για την οποία συμπράτουν το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος “Θεατρομάθεια”, η Εταιρεία Θεάτρου ΠΡΟΒΑ και ο Δήμος Νέου Ηρακλείου.

Οι δύο θεατρικοί οργανισμοί συνένωσαν τις δυνάμεις τους γιατί θεωρούν υψίστης σημασίας την προσπάθεια του Δήμου Νέου Ηρακλείου να πλησιάσει μέσα από την τέχνη του θεάτρου τους δημότες του, μέσα στους χώρους της καθημερινής ενασχόλησης και συναναστροφής τους.

Συντελεστές
Κείμενο & Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσούλης
Μουσική & Μουσική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Στελλούδης
Κοστούμια: Μελίνα Παπανέστωρος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαίρη Ραζή

Παίζουν Γιώργος Γάτσιος, Κατερίνα Γκατζόγια, Έλενα Ρουμελιώτη

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *