Τώρα παίζουμε

Δείτε την παράστασή μας για παιδιά Νηπιαγωγείου & Α΄-Β΄ τάξεων Δημοτικού με θέμα το διάστημα και τίτλο “Σκυλοπατούσες στο διάστημα”

Η Αλίκη Κατσαβού στην παράσταση “Σκυλοπατούσες στο διάστημα”

Σκυλοπατούσες στο διάστημα

Περίληψη έργου

Η σκυλίτσα Έλικα, θέλει να ταξιδέψει στο διάστημα όπως η διάσημη πρόγονός της. Η σχολή αστροναυτών έστειλε οδηγίες και με τη βοήθεια των παιδιών θα μάθει τα σχήματα για να φτιάξει το διαστημόπλοιό τους, ενώ μέσα από το παιχνίδι, το χορό, την κίνηση θα εξερευνήσει απλές επιστημονικές έννοιες, ώστε το ταξίδι να ολοκληρωθεί. Η συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση, ως αστροναύτες, αστέρια, πλανήτες, εξωγήινοι, είναι καθοριστική και το διαστημικό αυτό ταξίδι θα μας διδάξει πάνω από όλα ότι η συνεργασία και η συμβολή όλων σε ένα κοινό σκοπό φέρνει λαμπρά αποτελέσματα.

Παιδαγωγικοί στόχοι

Στόχος της παράστασης είναι να καταλάβουν τα παιδιά απλές επιστημονικές έννοιες αλλά πάνω από όλα να αισθανθούν τις απίστευτες δυνάμεις της φαντασίας και της θέλησης.
Ευρύτερα μέσα από όλες τις παραστάσεις μας συμμετοχικού θεάτρου θέλουμε να προωθήσουμε την χρησιμότητά του θεάτρου ως εκπαιδευτικό εργαλείο και να υπογραμμίσουμε την αξία του παιχνιδιού και της αισθητικής καλλιέργειας μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Παραστάσεις

Στους χώρους των σχολείων και στον Πολυχώρο Άγκυρα (Σόλωνος 124 & Εμ.Μπενάκη)

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία -Ερμηνεία: ΑΑλίκη Κατσαβού

Σκηνικά-Κοστούμια: Άννα Κατσαβού

Ξύλινες κατασκευές: Παναγιώτης Παλαιοθόδωρος

Αφήστε μια απάντηση