Ρεπερτόριο Παιδικής σκηνής 2012-2013


Categories :

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η Θεατρομάθεια συμπληρώνει 11 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής παιδαγωγικής προσφοράς, καθιερώνοντας το θέατρο ως «παιδαγωγικό εργαλείο» με όραμα και πίστη στη δύναμη του θεάτρου. Μέσα από τις παραστάσεις, τα παιδιά γίνονται ενεργοί θεατές, αισθάνονται και αφομοιώνουν την ουσιαστική επίδραση των τεχνών πάνω στη διεύρυνση της προσωπικότητας, την ανάπτυξη της φαντασίας και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (2012-2013)
(Για παιδιά 3-9 ετών / Παιδ. Σταθμοί, Νηπ/γεία, Α΄-Β΄-Γ΄ Δημοτικού)

ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΟ ΦΤΕΡΟ
ΣΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟ ΧΟΡΟ

ΟΝΕΙΡΑ & ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ
Μια παράσταση που ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τα θέλω και τα όνειρα τους και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες. Συγχρόνως θα τους υποδείξει τρόπους για να πετύχουν το όνειρό τους με αγάπη. Για να µη κρατήσει ο ύπνος τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας πρέπει να αποδείξουμε την αγάπη και την προσήλωσή μας σε αυτά και να κερδίσουμε το δαχτυλίδι της αγάπης. Στην προσπάθειά αυτή, οι ήρωες του έργου, θα οδηγήσουν τους μικρούς θεατές-συνταξιδιώτες, μέσα από περιπέτειες ως την Αγαπούπολη, όπου θα τους δοθεί σαν έπαθλο το δαχτυλίδι της αγάπης που θα τα δέσει για πάντα με το όνειρό τους (Νέα Παραγωγή)

ΜΕ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΙΣ ΝΟΤΕΣ
ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΟΙΓΩ ΠΟΡΤΕΣ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ / ΦΙΛΙΑ
Η Χιονή είναι η χαϊδεμένη μοναχοκόρη του Βοριά. Μένει μόνη στα κρύα παλάτια του πατέρα της. Αυτή η μοναξιά και η “ψύχρα” της έλλειψης φίλων, την κάνει άπληστη. Βαριέται εύκολα τα παιχνίδια που φέρνουν οι άνεμοι του πατέρα της και αυτά παγώνουν. Οπότε αποφασίζει και εξαναγκάζει τον πατέρα της να στείλει τους ανέμους του να μαζέψουν και να της φέρουν όλα τα παιχνίδια του κόσμου. Αυτοί εκτελούν την εντολή. Όμως ο Άρης και η Μυρτώ, με τη συμβουλή της κουκουβάγιας και την παρέα των παιδιών, παίρνουν το αερόστατο και με το μουσικό κουτί της μελωδίας ταξιδεύουν ως εκεί. Με τη δύναμη της φιλίας και της μουσικής ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες, αφού κατορθώνουν να λιώσουν ακόμα και τα κρυσταλλιασμένα καπρίτσια της Χιονής. Ξεπαγώνουν τα παιχνίδια και τα φορτώνουν στο παλιό τρενάκι που άρχισε να τσουλάει κι αυτό. Έτσι μελωδικά επιστρέφουν θριαμβευτές, έχοντας καταλάβει τη δύναμη και τη μοναδικότητα της μουσικής γλώσσας. (2ος Χρόνος Παραστάσεων)

ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ΓΛΩΣΣΑ/ ΠΟΙΗΣΗ/ ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο μικρός παλιάτσος και η κούκλα ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά»  του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Τους ήρωες οδηγούν οι μεγάλοι ποιητές (Ελύτης, Σεφέρης, κ.ά.) και οι συνθέτες (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, κ.ά.) στα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν από νόμπελ έως διεθνή βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση. Τους πρωταγωνιστές συνοδεύουν οι μικροί μαθητές  πότε ως λουλούδια και πότε ως ναύτες. (4ος χρόνος παραστάσεων).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 9025025

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *