2014 _ 13 χρόνια Θεατρομάθεια


Categories :

Στα 13 χρόνια λειτουργίας της Θεατρομάθειας ανέβηκαν περισσότερα από 25 έργα, έγιναν περισσότερες από 100 ραδιοφωνικές εκπομπές θεάτρου, 20 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Το ταλέντο τους δάνεισαν περισσότεροι από 100 ηθοποιοί και τραγουδιστές, 10 σκηνοθέτες6 μουσικοί, 5 σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι.
Πάντοτε ανήσυχοι για τις νέες τάσεις και έτοιμοι να ρισκάρουμε για να δοκιμάσουμε τα όρια της θεατρικής τέχνης και της υποκριτικής. Σε ένα γόνιμο διάλογο με το κοινό μας (παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων)
Πρωτοπόροι στο συμμετοχικό θέατρο για παιδιά (participatory theatre) με παραστάσεις που  σέβονται  τα ίδια και υπερπηδούν τα εμπόδια της ενήλικης σκέψης για να ανοίξουν νέους δρόμους στη φαντασία και τις αισθήσεις των παιδιών.
Όταν πριν 13 χρόνια δημιουργήσαμε με τον Τάκη Χρυσούλη τη Θεατρομάθεια, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η μικρή (τότε) καλλιτεχνική εταιρεία μας θα είχε τέτοια τεράστια επίδραση στο θέατρο για παιδιά στη χώρα μας.
Σήμερα η Θεατρομάθεια μπορεί να καμαρώνει ότι πρωτοπορεί στο θέατρο για παιδιά καθώς ώριμη πια αφήνει πίσω τις αμφιβολίες του παρελθόντος και χαράζει το δρόμο του αύριο.
Στην καρδιά μας είναι πάντα η φιλοδοξία να μεταμορφώσουμε τον κόσμο σε αγάπη κι όνειρο, να κάνουμε να συμβούν απίστευτα πράγματα σε απίστευτα μέρη. Και χωρίς δική μας στέγη, έχουμε την ελευθερία να πάμε όπου μας πάει το κοινό μας. Γιατί το χωρίς κτήριο μοντέλο μας, δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες και τους συμμετέχοντες να πάρουν ρίσκα και να καινοτομήσουν.
Δεν υπάρχει όριο στο τι πιστεύουμε ότι είναι το θέατρο, κανένα όριο στο τι μπορούμε να πούμε μέσω αυτού. Γιατί το θέατρο είναι ένας γοητευτικός λαβύρινθος των αισθήσεων.
Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε εμπειρίες για το κοινό μας που έχει το δικαίωμα να περιμένει το καλύτερο από έναν οργανισμό του 21ου αιώνα σε ένα διεθνοποιημένο κόσμο.

Για τη σύγχρονη ομάδα της Θεατρομάθειας
Αλίκη Κατσαβού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *