Συμμετοχικό Θέατρο για Παιδιά – Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024


Η καλλιτεχνική εταιρεία ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ δημιουργεί εδώ και 23 χρόνια ευφάνταστες παραστάσεις συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά και εργαστήρια θεάτρου υπό τη διεύθυνση της Αλίκης Κατσαβού. Τα έργα μας λαμβάνουν υπόψιν τις προσλαμβάνουσες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών και γοητεύουν με τον προσεγμένο λόγο, τους ταλαντούχους συντελεστές, τα πλούσια εικαστικά και μουσικά ερεθίσματα και φυσικά τη συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση.

  • • Κάθε έργο έχει δικό του Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού.
  • • Παραστάσεις σε χώρους σχολείων και σε συνεργαζόμενα Θέατρα
  • • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2109025025


Οι παραστάσεις μας την Ανοιξη/Καλοκαίρι 2024

“ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ”

Μυθολογία/ Εποχές

Η παράστασή μας μέσα από την απλή δομή του μύθου της Δήμητρας και της Περσεφόνης για την αέναη εναλλαγή των εποχών, αναδεικνύει την διαχρονική αναζήτηση του ανθρώπου για τον κύκλο της δημιουργίας και την ισορροπία του σύμπαντος. Με γνώση, υψηλή αισθητική και σύγχρονο τρόπο προσέγγισης με φαντασία, συμμετοχή και παιχνίδι, τα παιδιά κατακτούν τη γνώση βιωματικά, κατανοούν τον γνωστό μύθο και διευρύνουν την αντίληψη αλλά και τις αισθήσεις τους. (Παράσταση κατάλληλη και για σχολικές γιορτές με γονείς).

ΣΚΥΛΟΠΑΤΟΥΣΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Διάστημα/ σχήματα

Η σκυλίτσα Έλικα, θέλει να ταξιδέψει στο διάστημα σαν την προγονό της Λάικα, τον πρώτο σκύλο-αστροναύτη. Με τη βοήθεια των παιδιών, εξερευνούν απλές επιστημονικές έννοιες. Η συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση, ως αστροναύτες, αστέρια, πλανήτες, εξωγήινοι, είναι καθοριστική για την επιτυχία του διαστημικού αυτού ταξιδιού.

ΤΙ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΣ; ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΕΣ ΤΙ ΘΕΣ!

Συναισθήματα/ διαχείριση θυμού

Το ποντικάκι δεν μπορεί να διαχειριστεί το θυμό του κι η μαμά του, του δίνει το μαγικό κουτί των συναισθημάτων με την οδηγία να ανακαλύψει όλα όσα κρύβει. Με τη βοήθεια των παιδιών θα ανακαλύψει πώς να μαλακώνει και να εξηγεί το θυμό, αλλά και τί είναι η χαρά, ο φόβος και η στεναχώρια. Θα βρει ακόμα τον «ευτυχισμένο πρίγκιπα» και το καλόκαρδο χελιδόνι από το φημισμένο παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ για την αξία της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας και της φιλίας.


Συνεντεύξεις/ άρθρα/ αναφορές στη Θεατρομάθεια


Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *