Καλοκαίρι 2006 – Το Ουράνιο Τόξο στην Αλόννησο


Categories :
~Δημοτικό Θέατρο Πατητήρι, Κυριακή 13 Αυγούστου, ώρα: 20.30, είσοδος ελεύθερη~
Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος “Θεατρομάθεια” σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Αλοννήσου, θα παρουσιάσουν την ερχόμενη Κυριακή 13 Αυγούστου, στο Δημοτικό Θέατρο, την παράσταση συμμετοχικού θεάτρου «Μια σταλιά ουράνιο τόξο και την ομορφιά θα σώσω».

Το έργο
Πρόκειται για μια παράσταση συμμετοχικού θεάτρου με οικολογικές προεκτάσεις, η οποία εφαρμόζει στην πράξη όλες τις αρχές του Εκπαιδευτικού θεάτρου (Educational Theatre) για το οποίο το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος “Θεατρομάθεια”, ερευνά επί μια 5ετία τις δυνατότητες και εφαρμογές του. Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά-θεατές συμμετέχουν σταδιακά και αυθόρμητα στην εξέλιξη του έργου.

Υπόθεση
Η Σκιουρίνα κι ο Λαγός βγαίνοντας από το καμένο δάσος, ακούν το τραγούδι της πληγωμένης Βροχούλας. Η Βροχούλα επιστρέφει στη μαμά της, τη Νεράιδα Ουρανογαλαζούλα προκειμένου να την καθαρίσει απ’ τη σκόνη της φωτιάς και θα μείνει εκεί για πολύ καιρό. Σε λίγο εμφανίζεται η Σκατζοχοιρούλα η οποία παραπονιέται για τα αγκαθάκια της που καψάλισε η φωτιά και θέλει κι εκείνη να βοηθήσει την παρέα να φέρει πίσω την βροχούλα. Γιατί μόνο αν επιστρέψει η βροχή στο δάσος θα ξαναβλαστίσουν τα δέντρα και τα φυτά και η ισορροπία της φύσης θα επανέλθει. Ο μόνος τρόπος για να εξευμενίσουν την Ουρανογαλαζούλα είναι να μαζέψουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου και να της τα προσφέρουν. Ο Λαγός προτείνει να κάνουν το δύσκολο ταξίδι ως το Ουρανονήσι μαζί με τα παιδιά, μαζεύοντας με τη βοήθεια του Διάφανου Πουλιού του αόρατου φίλου της παρέας τα χρώματα και έπειτα να βρουν την Ουρανογαλαζούλα και να της τα προσφέρουν.

Συντελεστές
Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσούλη, η μουσική του Κωνσταντίνου Στελλούδη, τα σκηνικά του Πέτρου Χατζηπέτρου και τα κοστούμια της Μελίνας Παπανέστορος. Παίζουν (αλφαβητικά): Δήμητρα Γιαννακοπούλου, Αλίκη Κατσαβού, Έλενα Ρουμελιώτη και συμμετέχουν όλα τα παιδιά

Πείτε μας τη γνώμη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *