Μιχάλης Σδούγκος

Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη . Σπούδασε Σκηνογραφία και Ενδυματολογία στη σχολή καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Το 1981 γύρισε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε, το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, Ρούμελης, Ρόδου, Κρήτης, Σερρών, κ.α., το Λαϊκό Πειραματικό θέατρο του Λεωμε νίδα Τριβιζά, το Θέατρο Πρόβα Μ.Ραζή, με τη Θεατρική Λέσχη Βόλου, το Θέατρο Αποθήκη-Αλίκης Γεωργούλη, με τη λαϊκή σκηνή του Θύμιου Καρακατσάνη , με το Φεστιβάλ Αθηνών. Με το Μέγαρο Μουσικής στο έργο του Κ. Γεωργουσόπουλου “Οι ηλικίες του γελοιου” με τον Θ.Καρακατσάνη όπου και απέσπασε το βραβείο Σκηνογραφίας και ενδυματολογίας της εταιρείας Ελλήνων θεατρικών Συγγραφέων.
Έκανε τη σκηνογραφία σε πολλά ελληνικά σήριαλ και τηλεταινίες στην τηλεόραση.
Στον κινηματογράφο έκανε τα σκηνικά και τα κοστούμια στις ταινίες της Λ. Ρικάκη ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΕ 4 ΚΙΝΗΣΕΙΣ με τους Γιώργο Χωραφά, Θέμις Μπαζάκα , ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΛΙΚΕΡ του Γ. Καριπίδη και την ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ με τους Γ. Κιμούλη ,Φ. Κομνηνού του Τ.Μπουλμέτη το 1990 όπου και πήρε το Α΄ Βραβείο Σκηνογραφίας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Συνεργάσθηκε με το Βαγγέλη Παπαθανασίου φιλοτεχνώντας τα κοστούμια της ΜΥΘΩΔΙΑ τον Ιούνιο του 2001 στις στήλες του Ολυμπίου Διός στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Από το 1996 έως τον Αύγουστο του 2002 διετέλεσε Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΡΟΔΟΥ.
Από το 2003 που επέστρεψε στην Αθήνα συνεχίζει και εργάζεται στο ελεύθερο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Συνεργασία με τη Θεατρομάθεια
Με τη Θεατρομάθεια συνεργάζεται από το 2007 δημιουργώντας κοστούμια και σκηνικά στις περισσότερες παραστάσεις της. (“Του τραγουδιού το παραμύθι”, “Απόψε η έκπληξη”, “Με της μουσικής τις νότες της ζωής ανοίγω πόρτες”, κ.α.)
Για τον ερχόμενο χειμώνα σχεδιάζει σκηνικά και κοστούμια τόσο για την παράσταση της παιδικής σκηνής “Με της μουσικής τις νοτες της ζωής ανοίγω πόρτες” του Τάκη Χρυσούλη όσο και για την Κύρια σκηνή στο άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Τενεσί Ουίλιαμς “Έργο Δύο Προσώπων” που από Οκτώβριο 2023 παρουσιάζονται στο Θέατρο Αλκμήνη.