Συμμετοχικό Θέατρο 2018-2019

Η Θεατρομάθεια με τις παραστάσεις της, δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις σε μικρούς και μεγάλους γιατί εμπνέει, συγκινεί, προσφέρει χαρά και γέλιο, ενώ ταυτόχρονα τοποθετεί το θεατή στο κέντρο της σκηνής με τη συμμετοχή του στα δρώμενα. 
Οι φετινές μας παραστάσεις απαντούν σε ισχυρά αιτήματα της εποχής, όπως η αρμονική συνεργασία κι ο σεβασμός στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον αλλά και η εξερεύνηση του σύμπαντος.

Παραστάσεις Θεατρομάθειας 2018-2019 αναλυτικά:

Μυθοπαιχνίδια με τον Αίσωπο
[Θέμα: Μύθοι, αξίες]

Ο Κώστας Βουτσάς και πέντε ακόμα ηθοποιοί, με τη συμμετοχή των παιδιών (μαθητών), βουτάνε στο γέλιο, τη χαρά και το θεατρικό παιχνίδι για να ζωντανέψουν γνωστούς μύθους του Αισώπου που περιέχονται στα σχολικά εγχειρίδια.
Τα χαρούμενα ανθρωπόμορφα ζώα του Αισώπου έχουν βαλθεί να μας εμπνεύσουν και να μας διδάξουν σημαντικά πράγματα για τον κόσμο που ζούμε, αλλά και για εμάς τους ίδιους, ώστε να δημιουργήσουμε αληθινές, υγιείς σχέσης με τους άλλους και με τη φύση από την οποία μπορούμε να διδαχθούμε τα πάντα.
Μέσα από τη μοντέρνα διασκευή και σκηνοθεσία, με γρήγορο ρυθμό, ενδιαφέρουσες εναλλαγές, απλότητα και αμεσότητα στην έκφραση, θα έρθουμε σε επαφή με έννοιες όπως η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η σεμνότητα, η σταθερότητα, η επιμονή, η εργατικότητα και πολλές άλλες.
Η ενεργός συμμετοχή των παιδιών επί σκηνής, τους δίνει χαρά και ευκαιρίες έκφρασης, αλλά επίσης τα βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα τις έννοιες του έργου και κρατά το ενδιαφέρον τους αμείωτο κατά τη διάρκεια της παράστασης.
[Θέμα: Φιλία, μουσική, ποίηση]
Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Στο ταξίδι αυτό τους συνοδεύουν οι μικροί θεατές, πότε ως πλάσματα της φύσης και πότε ως ναύτες. Η παράσταση στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτης, Σεφέρης, κλπ.) όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες (Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, κ.ά.). 
[Θέμα: Διάστημα, σχήματα]
Η σκυλίτσα Έλικα κουνάει χαρούμενα την ουρά της όταν ακούει ιστορίες για το διάστημα και τα αστέρια. Γνήσια απόγονος της Λάικα, του πρώτου σκύλου που ταξίδεψε στο φεγγάρι, θέλει να φτιάξει ένα πύραυλο και να ταξιδέψει.
Η σχολή αστροναυτών της έστειλε οδηγίες κι εκείνη με ζήλο θα τις ακολουθήσει με τη βοήθεια των παιδιών. Η σκυλίτσα μας θα μάθει τα σχήματα για να φτιάξει διαστημόπλοιο, ενώ μέσα από το παιχνίδι, το χορό, την κίνηση, θα εξερευνήσουμε απλές επιστημονικές έννοιες, ώστε οι σκυλοπατούσες μας να πατήσουν με επιτυχία στο φέγγάρι. 
Η συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση, ως αστροναύτες, αστέρια, πλανήτες, εξωγήινοι, είναι καθοριστική για την επιτυχία του διαστημικού αυτού ταξιδιού και θα μας διδάξει πάνω από όλα ότι η συνεργασία και η συμβολή όλων σε ένα κοινό σκοπό φέρνει λαμπρά αποτελέσματα.
  • Οι παραστάσεις δίνονται στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων, Αθήνα) και σε χώρους σχολείων και πνευματικών κέντρων.
  • Κάθε έργο έχει δικό του Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού. Προγραμματίστε την παράσταση του σχολείου σας και θα σας τον στείλουμε άμεσα.
  • Έκπτωση 10% στο κόστος παράστασης (Πείτε: “Social Θεατρομάθεια” για να την ενεργοποιήσετε) – Ισχύει ως 20/9
Πληροφορίες: 2109025025, 2109023339, theatromathia@yahoo.com
Κολλάζ φωτογραφιών από τις τρεις παραστάσεις συμμετοχικού θεάτρου της Θεατρομάθειας

Αφήστε μια απάντηση