Θέατρο Τόπος Αλλού

Αφιέρωμα

Λογότυπο Τόπος Αλλού

Μέσα στο όνομα του θεάτρου, "ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ", βρίσκεται συμπυκνωμένη η ιδεολογία του, η αντίληψη για το ρόλο του θεάτρου, οι προθέσεις και το πρόγραμμα του. «Ελπίδα για τον άνθρωπο σε ένα κόσμο υλιστικής κυριαρχίας, συναλλαγής και απανθρωπισμού η συνάντηση και η επικοινωνία σ’έναν τόπο αλλού. Απ’ αυτήν την αρχή θα ξεκινήσουν όλα», λένε οι δημιουργοί του.

Το νέο αυτό θέατρο ξεκίνησε τη λειτουργία του την άνοιξη του 2000. Το κτήριο είναι ένα αναπαλαιωμένο διατηρητέο του 1924, βρίσκεται στη γωνία των οδών Κεφαλληνίας και Κυκλάδων, στην Κυψέλη και ήταν εγκατελημένο εδώ και 48 χρόνια.

Δύο καλλιτέχνες οραματίσθηκαν τη μεταμόρφωση του και την πραγματοποίησαν. Από τους πολλούς που περνούσαν αδιάφοροι απ’το καταρρακωμένο σπίτι, από τους περισσότερους που έφριτταν απ’την ασχήμια και τη ρυπαρότητα κι απ’τους περίεργους που στέκονταν το κοιτούσαν και κουνούσαν μελαγχολικά το κεφάλι, κάποιοι στάθηκαν και ονειρεύτηκαν ένα θέατρο, μια αφετηρία για το μέλλον, ένα χώρο δημιουργίας. Ονειρεύτηκαν ένα Τόπο Αλλού. Διεκδίκησαν το κτήριο με πείσμα και αυταπάρνηση, αντιμετώπισαν πλήθος δυσκολίες και τις ξεπέρασαν, μόχθησαν υπεράνθρωπα, ξοδεύτηκαν, βασανίστηκαν, και κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ο Νίκος Καμτσής, σκηνοθέτης και δημιουργός του Θεάτρου «Αερόπλοιο» και η Μίκα Πανάγου, σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Δίπλα τους, γύρω τους φίλοι και συνεργάτες, καλλιτέχνες και συγγραφείς, συμπαραστάτες, βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του, στο δύσκολο εγχείρημα.

Άλλες αναφορές από την Αλίκη στη χώρα του θεάτρου

Πληροφορίες

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ

Διεύθυνση: Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων
Τηλέφωνα: 86.79.535, 86.48.351, 84.54.600
Φαξ: 86.15.737
Web: http://www.topos-allou.gr/
E-mail: aeroplio@aeroplio.gr