Αγάπη για την τέχνη του θεάτρου!

Klimt's tragedy painting

H Αλίκη στη χώρα του θεάτρου είναι από το 1999, η μεγαλύτερη online πηγή πληροφοριών στην Ελλάδα, για το θέατρο και την υποκριτική.

Ενημερωθείτε για παραστάσεις, συγγραφείς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες.

Μην ξεχάσετε να δείτε τον κατάλογο με Links για το θέατρο, την υποκριτική, συγγραφείς, πηγές e-text στο ίντερνετ, βιβλιοθήκες, αλλά και γενικά για τις τέχνες.

Επίσης στην Ατζέντα του ηθοποιού μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την υποκριτική τέχνη, προτάσεις μονολόγων για ακροάσεις, καταλόγους θεάτρων, φορέων και δραματικών σχολών με τηλέφωνα και διευθύνσεις και πολλά-πολλά ακόμα...

Δείτε ακόμα

Πρόσφατεςανανεώσεις σελίδων

 

Και λίγα λόγια για την ιστορία αυτού του ιστοχώρου

Όταν στις αρχές του 1999 μετά από πολλά χρόνια ασχολίας με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (από την εφηβεία μου για την ακρίβεια) και αρκετά με το θέατρο (πρώτη επαγγελματική εμφάνιση το καλοκαίρι του 1995) απόκτησα σύνδεση με το ίντερνετ, το πιο φυσικό ήταν να αρχίσω να ερευνώ για πληροφορίες σχετικά με το θέατρο και την τέχνη του ηθοποιού. Όμως τι απογοήτευση! Μόνο το Θεατρικό Μουσείο είχε τότε ιστοσελίδα κι αυτή δεν ανανεωνόταν ποτέ. Στο εξωτερικό όμως το θέατρο είχε ήδη ενσωματώσει την τεχνολογία στην πρακτική του και αξιοποιούσε τον κυβερνοχώρο με πολλούς τρόπους.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό μου -αν και μέχρι τότε δεν γνώριζα τίποτα από σχεδιασμό ιστοσελίδων- να δημιουργήσω εγώ έναν ιστοχώρο όπως θα τον ήθελα. Το πείσμα κι η επιμονή μου, έδωσαν καρπούς. Ο πειραματισμός και η καλή γνώση Αγγλικών με βοήθησε να μάθω να φτιάχνω ιστοσελίδες μέσα από οδηγίες και συμβουλές που βρήκα στον κυβερνοχώρο.

Η πρώτη σελίδα ανέβηκε το καλοκαίρι του 1999 στα geocities και είχε φτιαχτεί με ένα γνωστό πρόγραμμα σχεδιασμού ιστοσελίδων. Το καμάρι μου ήταν μεγάλο. Η μία σελίδα έγινα δύο, οι δύο τρεις και ούτω καθεξής. Έμαθα όμως τελικά να γράφω απευθείας σε κώδικα σε έναν απλό text editor τις html σελίδες και κατόπιν να χρησιμοποιώ και CSS σε αυτές. Σήμερα περισσότερες από 130 σελίδες (μαζί με τον αγγλικό τομέα) αποτελούν την Αλίκη στη χώρα του θεάτρου. Έτσι η Αλίκη στη χώρα του θεάτρου έγινε η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη πηγή θεατρικών πληροφοριών στην Ελλάδα.

Στόχος δεν ήταν ποτέ η προβολή μου ως ηθοποιός, αν κι αυτή ακόμα έγινε. Στόχος ήταν οι χρήσιμες πληροφορίες, το αυθεντικό υλικό για το θέατρο και η παρουσίασή του με όμορφο τρόπο. Νομίζω ότι με την αγάπη σας έγινε κι αυτό εφικτό.

Τον Σεπτέμβριο του 2007, κουρασμένη από τις διαφημίσεις των Geocities και τον πολύωρο "αποκλεισμό" των σελίδων μου από τον server τους πήρα την απόφαση να επιτρέψω στο site μου να πάει σε δικό του σπίτι (σε πληρωμένο χώρο των Yahoo). Bρήκα επίσης την ευκαιρία να κάνω και μία εκ' βάθρων ανανέωση.

Από τις 2 Μαίου 2010 μετέφερα και πάλι τον ιστοχώρο σε sub-domain δανεικό από την Θεατρομάθεια. Βλέπετε το Yahoo λέει ότι είμαι 11 χρονών και δεν με αφήνει πλέον να πληρώνω με πιστωτική το ενοίκιο παροχής χώρου αποθήκευσης του site. Δεν πειράζει. Ξέρω ότι θα με ξανανακαλύψουν οι μηχανές αναζήτησης και πάλι και πως εσείς θα με συναντήσετε ξανά.

Να 'ρχεστε να με βλέπετε... Όλο και κάτι καινούργιο θα προσθέτω όταν ο χρόνος μου απ' το θέατρο μου το επιτρέπει. Σας ευχαριστώ!

Κατσαβού Αλίκη
ηθοποιός