Ποιοι ειμαστε

Στα 17 χρόνια λειτουργίας της Θεατρομάθειας ανέβηκαν περισσότερα από 26 έργα έγιναν περισσότερες από 100 ραδιοφωνικές εκπομπές θεάτρου και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Το ταλέντο τους δάνεισαν περισσότεροι από 100 ηθοποιοί και τραγουδιστές, 11 σκηνοθέτες, 8 μουσικοί, 6 σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι.

Πάντοτε ανήσυχοι για τις νέες τάσεις και έτοιμοι να ρισκάρουμε για να δοκιμάσουμε τα όρια της θεατρικής τέχνης και της υποκριτικής. Σε ένα γόνιμο διάλογο με το κοινό μας (παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων). Όλη η πορεία μας χαρακτηρίζεται από την τόλμη της "ψηλάφησης" των ορίων του Θεάτρου με σύγχρονη ματιά.

Πρωτοπόροι στο συμμετοχικό θέατρο για παιδιά (participatory theatre) με παραστάσεις που σέβονται τα ίδια και υπερπηδούν τα εμπόδια της ενήλικης σκέψης για να ανοίξουν νέους δρόμους στη φαντασία και τις αισθήσεις των παιδιών.

Όταν πριν 17 χρόνια δημιουργήσαμε με τον Τάκη Χρυσούλη τη Θεατρομάθεια, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η μικρή (τότε) καλλιτεχνική εταιρεία μας θα είχε τέτοια τεράστια επίδραση στο θέατρο για παιδιά στη χώρα μας.

Σήμερα η Θεατρομάθεια μπορεί να καμαρώνει ότι πρωτοπορεί τόσο στο θέατρο για παιδιά όσο και των ενηλίκων με στόχο να αναδείξει την παιδαγωγική και ουσιαστικά ψυχαγωγική διάσταση του θεάτρου.

Στην καρδιά μας είναι πάντα η φιλοδοξία να μεταμορφώσουμε τον κόσμο σε αγάπη κι όνειρο, να κάνουμε να συμβούν απίστευτα πράγματα σε απίστευτα μέρη. Και χωρίς δική μας στέγη, έχουμε την ελευθερία να πάμε όπου μας πάει το κοινό μας. Γιατί το χωρίς κτήριο μοντέλο μας, δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες και τους συμμετέχοντες να πάρουν ρίσκα και να καινοτομήσουν.

Στο γοητευτικό λαβύρινθο των αισθήσεων, που είναι το θέατρο, δημιουργούμε για σας νέες, χωρίς όρια εμπειρίες και αλλάζουμε μαζί τον κόσμο.

Για τη σύγχρονη ομάδα της Θεατρομάθειας
Αλίκη Κατσαβού

Φωτογραφικό κολαζ από παραστάσεις της Θεατρομάθειας
Social Networks

Γνωρίστε την ομάδα

 • Φωτογραφία Αλίκης Κατσαβού

  Αλίκη Κατσαβού

  Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Θεατρομάθειας.

 • Φωτογραφία Κώστα Βουτσά

  Κώστας Βουτσάς

  Ο μεγάλος πρωταγωνιστής σκηνοθετεί και παίζει στην παιδική σκηνή


Επικοινωνία

Η Θεατρομάθεια στα Social Media:

Τι λένε για μας

 • Γιώργος Διονύσης - Ιδιοκτήτης Π.Σ. 'Τα κρινάκια'

 • Τόνια Παπατριανταφύλλου - Γ.Γ. Β/βάθμιας, Β΄ Αθήνας


Διαδώστε μας!

Μοιραστείτε τη σελίδα μας στο αγαπημένο σας social media