Τελευταία ενημέρωση ιστοσελίδων: 07/12/2007

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ: ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ...
"Το ταξίδι της παπλωματούς"  (2006)

Το ταξίδι της παπλωματούς. Εξώφυλλο παραμυθιού

Μετά το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών "Το δώρο της Παπλωματούς" οι Εκδόσεις Αγκυρα μας προσφέρουν άλλο ένα αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας: "Το Ταξίδι της παπλωματούς" για να γνωρίσουμε την παιδική ηλικίας της αγαπημένης ηρωίδας.

Το παραμύθι του Τζεφ Μπριμπώ, δραματοποιημένο από τον Τάκη Χρυσούλη.

Πρεμιέρα: 18/2/2006. Λήξη: 17/6/2006.

Οι παραστάσεις του έργου αυτού έχουν λήξει. Δείτε πλέον την παράσταση "Το Δώρο & το ταξίδι της παπλωματούς" (δύο παραμύθια σε ενιαία παράσταση)

Συντελεστές

Δραματοποίηση-Στίχοι: Τάκης Χρυσούλης

Σκηνοθεσία-Κοστούμια: Μελίνα Παπανέστορος

Μουσική: Αναστασία Παπαδημητρίου

Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Χορογραφίες: Μάριος Συμεωνίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Παπανέστορος, Αλίκη Κατσαβού, Έλενα Ρουμελιώτη, Δήμητρα Γιαννακοπούλου

Τραγουδούν: Τα τραγούδια ερμηνεύουν: Αννα Παπαδημητρίου, Χαρά Μπιρμπίλη, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Αναστασία Παπαδημητρίου

Μετάφραση: Κώστια Κοντολέων

Παραγωγή: Εκδόσεις Αγκυρα

Εκτέλεση Παραγωγής: ΙΝ.ΠΑΙ.ΘΕ.ΘΕ. 'Θεατρομάθεια'

Φωτογραφία παράστασης: Το ταξίδι της παπλωματούς. Όλος ο θίασος. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη φωτογραφία σε κανονικό μέγεθος.

Μια πρόταση που δένει το βιβλίο με το θέατρο

Οι Εκδόσεις Αγκυρα και το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου "Θεατρομάθεια" παρουσιάζουν στην Αγκυρα-Πολυχώρος, την παράσταση "Το Ταξίδι της παπλωματούς" σε δραματοποίηση Τάκη Χρυσούλη και σκηνοθεσία Μελίνας Παπανέστορος. Συνεχίζουν έτσι το επιτυχημένο πρόγραμμα δραματοποιήσεων παραμυθιών με το γενικό τίτλο: "Με ένα βιβλίο για εισιτήριο..." που αποτελεί μια πρόταση στην παιδική ψυχαγωγία η οποία δένει το βιβλίο με το θέατρο. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, παρουσιάστηκαν σε δραματοποιήσεις Τάκη Χρυσούλη, τα παραμύθια "Το Δώρο της Παπλωματούς" του Jeff Brumbeau και "Ο Εγωιστής Γίγαντας" του Όσκαρ Ουάιλντ.

Αγκυρα-Πολυχώρος: 'Το ταξίδι της παπλωματούς'.

Φωτογραφία παράστασης: Το ταξίδι της παπλωματούς. Η ηθοποιός Αλίκη Κατσαβού στο ρόλο του λουλουδιού. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την εικόνα σε κανονικό μέγεθος

Το έργο

"Το ταξίδι της παπλωματούς" είναι μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς. Ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο του, αυτόν της ευμάρειας και καλοπέρασης για να ταξιδέψει σε άλλους τόπους, με σκοπό να ανακαλύψει που βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Εκεί διαπιστώνει έκπληκτη, πως υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τους κάνει δυστυχισμένους. Στην αρχή νομίζει πως η ίδια δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει, μα γρήγορα θα καταλάβει πως κάτι έχει κι αυτή να τους προσφέρει. Καθώς ανακαλύπτει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης και κυρίως της προσφοράς, το κορίτσι ανακαλύπτει και τη δικιά του ευτυχία και γαλήνη, που ποτέ ως τότε δεν είχε γνωρίσει. Η όμορφη και δυνατή αυτή ιστορία του Jeff Brumbeau, αφηγείται το τι είχε συμβεί πριν από τα όσα αναφέρονται στο άλλο θαυμάσιο παραμύθι των ίδιων δημιουργών: "Το Δώρο της Παπλωματούς" με το οποίο έγινε η έναρξη του προγράμματος δραματοποιήσεων: "Με ένα βιβλίο για εισιτήριο", πριν ενάμισι χρόνο.

Οι παραστάσεις του έργου αυτού έχουν λήξει. Δείτε πλέον την παράσταση "Το Δώρο & το ταξίδι της παπλωματούς" (δύο παραμύθια σε ενιαία παράσταση)

Φωτογραφία παράστασης: Το ταξίδι της παπλωματούς. Όρθια η ηθοποιός Έλενα Ρουμελιώτη στον ρόλο της μικρής παπλωματούς και καθιστή η Δήμητρα Γιαννακοπούλου στο ρόλο της ποντικίνας. Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε κανονικό μέγεθος.

Φωτογραφία παράστασης: Το ταξίδι της παπλωματούς. Από αριστερά η ηθοποιός Αλίκη Κατσαβού στον ρόλο του 'Σερβιτόρου' και δεξιά καθισμένη η ηθοποιός Έλενα Ρουμελιώτη στο ρόλο της μικρής παπλωματούς.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ