Τελευταία ενημέρωση ιστοσελίδων: 30/03/2007

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: "Έι, Ψιτ!" (2005) 

Πέντε μονόπρακτα του Τάκη Χρυσούλη σε ενιαία παράσταση

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΥΖΕ

Πρεμιέρα: 15 Οκτωβρίου 2005

 

Το έργο

Το έργο «Έι, ψιτ!» είναι μια εξαιρετικά πρωτότυπη παράσταση πέντε μονοπράκτων, του Τάκη Χρυσούλη, σε μουσική Γιώργου Βούκανου, και σκηνικά-κοστούμια Αννας Μαχαιριανάκη, όπου το καθένα θα σκηνοθετηθεί από διαφορετικό σκηνοθέτη.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι της γλώσσας τα πρωτότυπα αυτά μονόπρακτα έχουν το καθένα τους, διαλόγους με λέξεις που αρχίζουν όλες από το ίδιο γράμμα. Η οικεία μας πραγματικότητα παίρνει άλλες διαστάσεις, μέσα από ήρωες που η προσωπικότητά τους ξαφνιάζει καθώς με μοναδικό τρόπο αποκαλύπτουν πτυχές του «εγώ» μας.

Τα ανατρεπτικά αυτά μονόπρακτα, που διαθέτουν μοναδικό χιούμορ αλλά αγγίζουν και το συναίσθημα, παρουσιάζονται σε ενιαία παράσταση, με γενικό τίτλο: «Έι, ψιτ!» και την παρακάτω σειρά:

Στο γράμμα Ψι: «Τα ψυχανθή ψοφούν πριν τα ψήσουν» σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα.
Η ευαισθησία ενός ''ψυχασθενούς'', του Ψηλορείτη (Γιώργος Σουξές), αποκαλύπτει σατιρικά την αλήθεια των ανθρωπίνων αδυναμιών και σχέσεων.

Στο γράμμα Μι: «Μάλλον μου μοιάζεις μητέρα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.
Η Μάρθα (Aρτεμις Αποστολοπούλου) ζωγραφίζει το πορτραίτο της μητέρας της Μαρίας (Ηλιάνα Παναγιωτούνη), διάσημης πρώην μεσοφώνου. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί ο πίνακας αποκαλύπτεται η σχέση τους, όπου εναλλάσσεται η τρυφερότητα και η ζήλια. Τέλος η υστερική συμπεριφορά τους αποτυπώνεται στον πίνακα!

Στο γράμμα Θήτα: «Το Θαύμα του Θήτα», σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα.
Δύο υπερήλικες, ο Θαλής και η Θάλεια (Ανδρέας Μαριανός και Μελίνα Παπανέστορος) αναζητούν να αναστήσουν το θαύμα του έρωτα αλλά...

Στο γράμμα Δέλτα: «Η Διάσταση των Δέλτα», σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα.
Ένα ανδρόγυνο, (Τερέζα Λουίζου και Γιάννης Τραμπίδης) λίγο πριν την εμφάνισή του σε δεξίωση, φτάνει σε ακραία κατάσταση σύγκρουσης... με απρόοπτη κωμικοτραγική κατάληξη.

Στα γράμματα Όμικρον/Ωμέγα: «Η Όμηρος του Ονείρου» σκηνοθεσία Μιχάλη Αχουριώτη.
Η Ομφάλη, (Αλκμήνη Σταθάτου) νέα γυναίκα, έχει το ελάττωμα της ''ελαφράς'' υπνοβασίας. Ο ώριμος σύζυγός της (Μανώλης Δεστούνης) προσπαθεί να εκμεταλευτεί αυτή την αδυναμία της και να υπεισέλθει σ' ένα όνειρό της για να ελέγξει την τιμιότητά της και όχι μόνο. Έτσι όμως... μέσα από κωμικές καταστάσεις, σαν κατάληξη μένει η αμφιβολία ή η βεβαιότητα...

 

 

 Χορηγοί επικοινωνίας:
MAD TV
ΜΕΛΩΔΙΑ FM 99.2
ROCK FM 96.9

Παραστάσεις στο ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΥΖΕ
(Νυμφαίου 12, Ιλίσια)
(Έναρξη 15/10/2005 - Λήξη: 15/12/2005).

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Δελτίο τύπου παράστασης [αρχείο pdf]